Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Огнеборците в Ловешко са гасили 13 пожара през последното денонощие

Снимка: Светослав Цветанов

Тринадесет пожара са гасили огнеборците в Ловешка област за последното денонощие. Пламъците са обхванали близо 600 декара стърнища, сухи треви и храсти и двуетажна къща в село Крушуна, която е изгоряла. Пожарникарите са спасили от огъня 13 сгради, които са били в близост до огнищата. Няма пострадали хора. Нанесени са само материални щети - предаде кореспондентът ни Пламен Христов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Червен индекс за пожароопасност е обявен за областите Русе, Търговище, Разград и Силистра

В 14 области на страната е обявен червен индекс за пожароопасност, сочи справка на официалния сайт на Националния институт по метеорология и хидрология при БАН. Сред областите с червения индекс са  Русе, Търговище, Разград и Силистра. Тази степен на..

публикувано на 01.08.16 в 12:50

Качеството на въздуха около горящото депо край Бучино е в норма

Няма превишения на нормите за качество на атмосферния въздух в резултат на възникналия вчера пожар в близост до депото за твърди битови отпадъци край благоевградското село Бучино, информираха от Районната инспекция по околна среда и води...

публикувано на 01.08.16 в 12:48

Разследват двама души за разрасналия се пожар в община Маджарово

Пожарът в източнородопската община Маджарово е овладян, съобщи областният управител на Хасково Станислав Дечев , цитиран от БТА. Мобилизираните двеста огнеборци спряха разпространението на огъня към селата Бориславци, Малко брягово, Долни и Горни главанак...

обновено на 01.08.16 в 12:24

40 декара гора е опожарена край село Караново

22 са пожарите, гасени от противопожарните звена в Силистренска област през последните три дни. В 18 от случаите са предотвратени материални щети. Горели са сухи треви, стърнища и отпадъци, но огнеборците са ги погасили, преди да са стигне до материални..

публикувано на 01.08.16 в 12:13