Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдив ще инвестира собствени и евро средства на "Гладно поле"

До края на годината ще бъдат готови проектните предложения за Гладно поле по програма „Региони в растеж“ за изграждане на инфраструктурата в този район.

Инвестицията до 2020 година е в размер на 9 милиона лева. Това обяви кметът Иван Тотев, който даде старт на строителството на първия високо технологичен център в Гладно поле. Целта е икономическата зона в района да се превърне във втори градски център.

Вече има издадено строително разрешение от Министерството на отбраната да се работи и в района на 110 полк, като там Община Пловдив ще вложи 1 милион лева за изграждане на път и КПП. Той ще свързва улица „Богомил“ с района на „Метро“.

С европейските средства от „Региони в растеж“ ще имаме възможност за регулиране и създаване на среда за бизнес в района на Гладно поле, коментира Иван Тотев.

Пловдивският кмет днес даде старт на строителството на първия модерен технологичен център на IT фирма, която ще осигури 1500 нови работни места.

"Такава инвестиция се прави след много задълбочен анализ и е показател дали Пловдив е добро място за живот и за правене на бизнес“, коментира кметът на Пловдив инж. Иван Тотев при символичната първа копка.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Арестуваха двама пловдивски лекари за източване на Здравната каса

Районната прокуратура в Пловдив обвини двама практикуващи лекари в документна измама, довела до източването на 12 900 лева от бюджета на Националната здравноосигурителна каса. Това е станало чрез подправяне на месечни отчети за извършена лекарска работа.  Единият лекар на 55 години, с инициали Н.П., е обвинен като извършител на измамата, а другият..

публикувано на 10.07.24 в 12:11

Заради мача "Ботев" - "Марибор" променят движението край Колежа

Заради двубоя между отборите на ПФК „Ботев“ – Пловдив и ПФК „Марибор“ – Словения, който ще се състои на стадион „Христо Ботев“ в четвъртък, се въвежда временна организация на движението. Тя важи за времето от 18.00 ч. до 24.00 ч. на 11 юли, съобщиха от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта”. Изцяло или поетапно ще се спира..

публикувано на 10.07.24 в 11:21

В Пазарджик могат да видят графика за сметоизвозване онлайн

Жителите на Пазарджик ще имат достъп до графика, по който ще се извършва сметоизвозването в региона. Информацията може да се види на официалната интернет страница на общината.  По този начин ще се организира гражданският контрол върху качеството на извършената услуга.  Секция“ Чистота“ в сайта на общината дава възможност за обратна връзка, което ще..

обновено на 10.07.24 в 10:17

Съдът даде ход на делото срещу Рангел Бизюрев

Пловдивският окръжен съд реши делото срещу 32-годишния Рангел Бизюрев от Цалапица за убийството на Димитър Малинов преди година да се гледа по общия ред с разпит на всички свидетели.  На днешното разпоредително заседание защитата на подсъдимия поиска процесът да се разгледа по съкратената процедура, като се разпитат шестима..

публикувано на 10.07.24 в 09:52

Започва разпоредителното заседание по делото срещу Рангел Бизюрев

За днес е насрочено първото разпоредително заседание по делото срещу 32-годишния Рангел Бизюрев от Цалапица. Той е обвинен за убийството на 24-годишния Димитър Малинов на 20 юли миналата година, като престъплението е извършено с особена жестокост.  Ако бъде признат за виновен, Бизюрев може да получи от 15 до 20 години затвор, доживотна присъда или..

обновено на 10.07.24 в 08:28