Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Точно днес" - за бежанците, изборите, Панаира

Миграцията, сигурността и предстоящите избори. Една и съща тема, отправна точка към която търсим в избора между националния интерес и сателитната държавническа политика.  Защо партиите са белязани от „функционално неразбиране“ за личността на президента и какво точно означава това?  По темата ще разговаряме с политолога и преподавател в НБУ Любомир Стефанов.

Ще заработи ли и по какъв начин механизмът  за интеграцията на чужденците, получили статут в България и кои от българските общини ще стартират проекти за трайна интеграция на бежанци у нас? Въпросът ще зададем на Гинка Чавдарова – изпълнителен директор на Националното сдружение на общините, дни след като въпросът за превръщането на страната ни в буферна зона за мигранти срещу „гъвкава солидарност“ от страна на  Европа придоби нова актуалност.

Какво предлага 72-то издание на Международния технически панаир в Пловдив  с 11-те специализирани изложби на „Есен 2016“ и с участието на около 650  компании от 33 държави? Събеседник  - Иван Соколов – гл.директор на Международен панаир Пловдив.

Шест пловдивски болници се включват в Националната кампания „Право на зрение с мащабни  безплатни прегледи за  установяване на заболяванията катаракта и глаукома. За целите на кампанията  и мерките за борба със заболяването, оставило без зрение  около 37 милиона  души в света  - Елена Крушкова разговаря с Юлия Андреева – координатор на Националната инициатива.

Какво предлага Общностният център за деца и семейства, който ще заработи в Пловдив през октомври с капацитет за 850 деца – репортаж на Антония Попова.

В минутите за култура след 9.00 – Галеристът Жорж Трак преди откриването на юбилейната ретроспективна изложба на Данаил Аврамов  в Културен център ТРАКАРТ


Още от категорията

Неделни емоции с „Шейкър“

За едни, днешният ден е празник на виното, за други е празник на любовта. Има и такива, които отбелязват 14 февруари, като двоен празник. Изберете отбора или на чия страна ще застанете и бъдете с нас! Днес говорим за почитането на бившите партньори, като предпоставка за хубави следващи връзки. Десислава Писарова, психолог и арт терапевт е нашият..

обновено на 14.02.21 в 12:52

Георги Тошев в "Добро утро, ден!"

Журналистът и телевизионен продуцент Георги Тошев гостува тази седмица в „Добро утро, ден!“. В началото на кариерата си той е работил в най-големите вестници у нас. Автор е на редица предавания. Сред тях „Другата България“ и „НепознатиТе“, а сега готви нов телевизионен проект „Децата на другата България“. Зад гърба си има редица документални..

публикувано на 25.09.20 в 10:48

Николай Бухалов в "Добро утро, ден!" на Радио Пловдив

Николай Бухалов гостува на "Добро утро, ден!" в седмицата от 14 до 19 септември. Той сподели, че е признателен на неговите треньори, че обича семейството си, и че винаги се връща в Пловдив, защото обича града.  Той призова хората да са толерантни, и да оценяваме хубавото, което е направено. Двукратният олимпийски шампион днес е общински съветник в..

публикувано на 19.09.20 в 07:58

Нина Найденова в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в „Добро утро, ден!“ ни гостува Нина Найденова, директор на Държавна опера-Пловдив. Това се случва в момента, когато се провежда тазгодишното издание на Opera Open – много по-различно от останалите, тъй като се провежда в условия на действащи противоепидемични мерки сещу Covid-19. С Нина Найденова говорим за утрото, за..

публикувано на 31.07.20 в 11:54

"Добро утро, Ден" с Красимир Линков

Изкуствоведът и дългогодишен директор на Градската художествена галерия Красимир Линков гостува тази седмица в рубриката „Добро утро, Ден“. Не обича да пие кафе и не е суеверен, но има своите начини за разговор със света, който всеки ден му разкрива нещо от себе си чрез произведенията на изкуството, които галерията пази, за да ги пренесе във..

публикувано на 24.07.20 в 13:44