Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Горещи" теми и "студени" досиета в "Ден след ден" на 13 октомври

След като Комисията за защита на конкуренцията обяви, че има доказателства за наличието на картел при горивата, започват проверки за нерегламентирано сдружаване и при аптеките, и при хипермаркетите. Това съобщиха от КЗК. Ще доведат ли тези проверки до по-добро обслужване на българските потребители или това е поредната ПР-акция от страна на държавата, ще говорим с председателя на „Активни потребители“ Богомил Николов.

За първи път на президентските избори на 6.11. ще можем да гласуваме с опция „Не гласувам за никого“. Ако го отбележим в бюлетината, гласът ни ще бъде действителен и ще се зачете при отчитането на избирателната активност, но ще бъде „изваден“ при окончателното преброяване. Ще обърне ли резултатите наказателният вот, ще доведе ли до избирането на президент на първи тур или това е легален начин да се измъкнем от задължителното гласуване, ще коментираме с политогола доц. Даниел Смилов.

Пловдивският Апелативен съд остави в ареста Георги и Ивона Близнакови, които обжалваха задържането си под стража, наложено им от окръжните магистрати. Делото срещу собственика и касиера на „Дупнишката популярна каса“ се гледа в Пловдив, защото тук тя е адресно регистрирана. Репортаж от съда очакваме от Стоян Терзиев.

За разкриването на убийство, станало преди 7 години в с. Първенец, се похвалиха днес от пловдивската полиция. Повече информация по случая ще ни разкаже Димитър Владимиров.

Българските парашутисти и ВВС отбелязват своя професионален празник след дни. Какви прояви са предвидени в Пловдив, информира Михаил Миховски.

Жители на Асеновград, които живеят в центъра и попадат в т.нар. „синя зона“, протестират и настояват да се промени обхватът на зоната. Репортажът по темата е на кореспондента ни Емилия Куюмджиева.

Слушайте ни от 15.00 до 17.00 часа. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Мария Генчева в "Добро утро, Ден!"

Актрисата Мария Генчева е родена в Пловдив. Завършила е ВИТИЗ в класа на проф. Филип Филипов. Творческата си кариера започва едва на 19 години в Родопски драматичен театър, където професионалната й съдба я среща с режисьора Любен Гройс. Там получава  годишната награда за изкуство за ролята на Мила в спектакъла „В полите на Витоша“  от Пейо Яворов...

публикувано на 28.05.24 в 17:35

"Добро утро, ден!" с Антония Димитрова

Галеристката Антония  Димитрова е родена в гр.Пловдив. Работи в областта на нетъкания текстил / Fibre Art/ и на абстрактните композиции в различни техники, като през 1991 г. в реална среда осъществява монументалната текстилна пластика „Движение“ в приемната на Президента на Световната федерация по лека атлетика.Има самостоятелни изложби в..

обновено на 26.04.24 в 16:56

"Добро утро, Ден" с хореографа Николай Серафимов

Хореографът Николай Серафимов е пловдивчанин. Създател е на Мюзикхолен театър Пловдив“, който основава и регистрира през 1993 г., работейки с изразните средства на музика, танц и театър. Зодия скорпион, спортен гимнастик и плувец с философски уклон и любопитство към живота.  Оттова до днес танцовата формация продължава да изненадва..

публикувано на 04.03.24 в 10:29

Живко Петров в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден!“ ни гостува Живко Петров - пианист, композитор, музикален продуцент и аранжор, но не само по професия, но и по призвание. Изпипва всеки детайл на своето творчество със смирение, характерно само за истински осъзнатите и отдадените творци. Казва, че най-голямата му награда е признанието на публиката, а с..

обновено на 05.12.23 в 15:15

Инж. Минко Кръстев в "Добро утро, Ден"

За работещите в радио Пловдив името на инж. Минко Кръстев е съизмеримо с легенда – човека, без когото радиото не може. Професионалната му съдба го свързва с радиото в продължение на 45 години, през които целият технологичен процес  на излъчването преминава през него с всички положителни и негативни „екстри“, с които се е налагало да се справя за..

обновено на 14.07.23 в 14:55