Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

За още от проявленията на делника "Точно днес"

В деня на Свети Иван Рилски говорим за закрилника на нас, българите.  Минути в "Точно днес" за празника на българския лекар на 19 октомври, Ден на колегията в бяло от 1995 г. по идея на БЛС.

И още от темите на програмата:

Мариана Чолакова, почетен консул на Федерална република Германия от 2010 година в Пловдив ще ни разкаже за интересните възможности за професионално развитие с немски език.

Един частен случай  ще ни свърже с дългата верига клиент - енергодружество - плащане на сметка. Елена Крушкова  откри и разговаря с клиентка на EVN, която хем потребява електричество, хем иска да плати, а липсва партида. Подобните вероятности  коментира Крум Косев, говорител на дружеството в Пловдив.

Ще бъде ли действителен глас - опцията да изразим вот „Не подкрепям никого”, тоест „Гласувам срещу всички”? Това законодателно решение не се среща често, среща се в някои африкански страни. Коментар на Любомир Авджийски, правен анализатор за промените адхок в Изборния кодекс, които ще редуцират и секциите в Турция, САЩ и Великобритания.

Джаз певицата Марина Господинова в интервю на Галя Митева ще разкаже за новия си проект JAZZ 'n' GROOVE TALES. Концертът й в Първо студио на Радио Пловдив е част от програмата на седмия сезон на „Камерна сцена Пловдив“.

"Великите европейци" на Пламен Асенов е за един от най-великите художници, френският модернист Анри Матис.

Програмата е от 6 до 9,30 часа в утрото на сряда.

Още от категорията

„Добро утро, Ден“ с актрисата Ивана Папазова

Тази седмица, не на сцената, а пред микрофона Ивана Папазова ни разказа за своето утро, хаосът, който я побърква, но остава денят и ангажиментите да се движат в своята закономерност. Обича да „изчезва“,  да се скрие в прегръдката на природата. Връща се назад във времето със спомени за килима от минзухари, планинските мъгли и безбрежните семейни..

обновено на 14.02.20 в 11:27

"Добро утро, Ден!" с Разказвача на приказки

Тази седмица спорихме със зрелостта, която самонадеяно смята, че вече не сме във възрастта за приказки, защото сме сериозни хора, бързо и трудно живеем и въобще не ни е до приказния свят. А дали е така и защо не е -  чухме в разговор с Разказвача на приказки. Истинското му име е Константин - Кирил Иванов. Кръстен е на двама дядовци, не на философа, но..

публикувано на 07.02.20 в 09:28

Журналистът Иван Тропанкев в "Добро утро, ден!"

Българският писател и журналист Иван Тропанкев е гост на рубриката ни в последните дни на януари. Питаме за началото на деня му, а той добавя защо проблемите с мръсния въздух толкова го дразнят. Кога си казва „писна ми!“, както и за оценката му за Пловдив - Европейска столица на културата. Авторът е известен с белетристиката си и дългогодишните си..

публикувано на 31.01.20 в 09:59

Професор Димитър Шишков в "Добро утро, ден!"

В „Добро утро, ден!“ тази седмица гостува професор Димитър Шишков, известен лекар, шеф на Клиниката по урология в УБАЛ „Пловдив“, преподавател в Тракийския университет и бивш депутат. Професор Шишков никога не се притеснява да изразява  мнението си, но винаги го прави с чувство за хумор. Категоричен е, че няма да напусне България,..

публикувано на 24.01.20 в 10:38

„Добро утро, Ден“ с д-р Светла Балтова

Тази седмица в рубриката „Добро утро, Ден“, д-р Светла Балтова представи своята астрологична прогноза за 2020 - та година. Д-р Балтова е специалист по вътрешни болести, кардиология и ревматология. Автор е на книгата „Новата медицина“, и се нарежда сред водещите експерти по лечение с цветните есенции на д-р Бах, паневритмия, холистична..

публикувано на 10.01.20 в 12:22