Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Точно днес" - Игнажден е!

Във вторник изтича срокът, в който  РБ трябва да  даде отговор на президента Росен Плевнелиев  за решението си  дали ще състави Правителство или ще върне мандата.  Броенето до трети път магично отключва врати. Ще се окажат ли реформаторите  пазители на  ключ, който допуска  възможност за управленско решение в полза на държавността  или  обрулени от коалиционно и електорално недоверие, ще направят стъпка встрани за  очакваната развръзка? Кой ще бъде новият първи и на кого той ще гласува доверие – събеседник – политологът  Борислав Виларов.

Годишната продукция на списание „Страница“  ще бъде представена в литературен клуб Spirt&Spiri tв литературен клуб Spirt&Spirit в Петното. За авторите, читателите,  нуждата от споделеност и съучастие в словото с пловдивчани –  литературният критик и преподавател в ПУ „Паисий Хилендарски“ Младен Влашки.

Второто издание на „Коледа в Капана“ стартира с много светлина  в емблематичния квартал. Преди  запалването на елхите  - за атрактивните събития под знака на музиката, изкуството и кулинарните изненади – Никола Сивков

В минутите за култура след 9.00 – сценографът, който не просто илюстрира, а провокира  откриването на необичайни и неочаквани  гледни точки към декора – Димитър Воденичаров – преди откриването на неговата изложба в галерия „Резонанс“.

И на Игнажден - в деня, когато внимаваме кой ще бъде „полазникът, влязъл първи вкъщи – за поверията, свързани с празника, магията на радостното очакването и изложбата  в Етнографския музей за коледните традиции на чехи, словенци и българи – интервю на Галя Митева с директора Ангел Янков.

Слушайте ни – „Точно днес“ – на 20 декември




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Добро утро, ден!" с Антония Димитрова

Галеристката Антония  Димитрова е родена в гр.Пловдив. Работи в областта на нетъкания текстил / Fibre Art/ и на абстрактните композиции в различни техники, като през 1991 г. в реална среда осъществява монументалната текстилна пластика „Движение“ в приемната на Президента на Световната федерация по лека атлетика.Има самостоятелни изложби в..

обновено на 26.04.24 в 16:56

"Добро утро, Ден" с хореографа Николай Серафимов

Хореографът Николай Серафимов е пловдивчанин. Създател е на Мюзикхолен театър Пловдив“, който основава и регистрира през 1993 г., работейки с изразните средства на музика, танц и театър. Зодия скорпион, спортен гимнастик и плувец с философски уклон и любопитство към живота.  Оттова до днес танцовата формация продължава да изненадва..

публикувано на 04.03.24 в 10:29

Живко Петров в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден!“ ни гостува Живко Петров - пианист, композитор, музикален продуцент и аранжор, но не само по професия, но и по призвание. Изпипва всеки детайл на своето творчество със смирение, характерно само за истински осъзнатите и отдадените творци. Казва, че най-голямата му награда е признанието на публиката, а с..

обновено на 05.12.23 в 15:15

Инж. Минко Кръстев в "Добро утро, Ден"

За работещите в радио Пловдив името на инж. Минко Кръстев е съизмеримо с легенда – човека, без когото радиото не може. Професионалната му съдба го свързва с радиото в продължение на 45 години, през които целият технологичен процес  на излъчването преминава през него с всички положителни и негативни „екстри“, с които се е налагало да се справя за..

обновено на 14.07.23 в 14:55

Архивистите отбелязват професионалния си празник

Днес, 10 октомври е професионалния празник на архивистите. Държавен архив - Пловдив отбелязват професионалния си празник с представяне на хронология от създаването му, първите сгради, първите приети архивни документи. Като част от честването на 70-годишнина от създаването на пловдивския архив, спомените си ще представят и предишни ръководители директори..

обновено на 19.05.23 в 12:02