Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Точно днес" и сценариите за 2017-та

Родопите
Снимка: Михаил Хубчев

В деня на зимното слънцестоене 21 декември и в края на година, която оставя поразбъркана политическата сцена у нас, Европа и света търсим отговори от събеседниците "Точно днес".

Сценариите за 2017 г. се пишат анблок и следват замислите на партийните водачи за нов кабинет. Реформаторите връщат мандата, отиваме на избори...

Политологът доц. Александър Маринов с позиция за служебно правителство, вот през пролетта и очаквано реанимиране на изборните правила в последния момент.

Световните лидери решават отново кризата в Близкия изток след трите атентата през тази седмица - Истанбул, Берлин и Цюрих...

Изтръпналото лице на Германия от терора посред зимната приказка на Коледния базар ще коментира журналистът Руслан Трад.

Той е блогър, експерт по въпроси, свързани с Близкия изток и председател на Форума за арабска култура.

Галя Митева разговаря с българина Никола Михов, който днес представя новата си фотокнига "Hello and Welcome to Paris" - или как той съпреживя атентатите от 13 ноември във френската столица, и как медиите ги превръщат според него в продукт за масова консумация.

И още от темите в Пловдив:

Протест на жълтите коли ще блокира ключовите булеварди днес. Какво е на масата на преговори с местната власт казва Мариан Кинов, председател на Асоциацията на таксиметровите шофьори - клон Пловдив.

Благотворителен концерт на Биг Бенд Пловдив и арт Войс център с медийното партньорство на Радио Пловдив ще се състои в Дома на културата „Борис Христов“ в Пловдив.  За целта на средства с Николай Гешев, ръководител на Биг Бенд Пловдив разговаря Антония Попова.

Във "Великите европейци" на Пламен Асенов след 9.00 часа ще слушаме разказ и музика на Вангелис, изключителният композитор от Гърция, който твори в много музикални сфери.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Добро утро, ден!" с Антония Димитрова

Галеристката Антония  Димитрова е родена в гр.Пловдив. Работи в областта на нетъкания текстил / Fibre Art/ и на абстрактните композиции в различни техники, като през 1991 г. в реална среда осъществява монументалната текстилна пластика „Движение“ в приемната на Президента на Световната федерация по лека атлетика.Има самостоятелни изложби в..

обновено на 26.04.24 в 16:56

"Добро утро, Ден" с хореографа Николай Серафимов

Хореографът Николай Серафимов е пловдивчанин. Създател е на Мюзикхолен театър Пловдив“, който основава и регистрира през 1993 г., работейки с изразните средства на музика, танц и театър. Зодия скорпион, спортен гимнастик и плувец с философски уклон и любопитство към живота.  Оттова до днес танцовата формация продължава да изненадва..

публикувано на 04.03.24 в 10:29

Живко Петров в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден!“ ни гостува Живко Петров - пианист, композитор, музикален продуцент и аранжор, но не само по професия, но и по призвание. Изпипва всеки детайл на своето творчество със смирение, характерно само за истински осъзнатите и отдадените творци. Казва, че най-голямата му награда е признанието на публиката, а с..

обновено на 05.12.23 в 15:15

Инж. Минко Кръстев в "Добро утро, Ден"

За работещите в радио Пловдив името на инж. Минко Кръстев е съизмеримо с легенда – човека, без когото радиото не може. Професионалната му съдба го свързва с радиото в продължение на 45 години, през които целият технологичен процес  на излъчването преминава през него с всички положителни и негативни „екстри“, с които се е налагало да се справя за..

обновено на 14.07.23 в 14:55

Архивистите отбелязват професионалния си празник

Днес, 10 октомври е професионалния празник на архивистите. Държавен архив - Пловдив отбелязват професионалния си празник с представяне на хронология от създаването му, първите сгради, първите приети архивни документи. Като част от честването на 70-годишнина от създаването на пловдивския архив, спомените си ще представят и предишни ръководители директори..

обновено на 19.05.23 в 12:02