Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ден след ден" в най-късия ден

В деня на зимното слънцестоене, когато посрещаме астрономическата зима, трудна политическа зима се очертава у нас, след като президентът Росен Плевнелиев обяви, че оставя на новоизбрания държавен глава Румен Радев да назначи служебно правителство. Това може да стане най-рано след месец, след като на 22 януари ген. Радев встъпи в длъжност. Политическата ситуация ще коментираме заедно със социолога Андрей Райчев.

Преди това ще говорим за последиците след терористичните нападения в Берлин и Анкара. Политологът Рангел Васев, който живее и работи в германската столица, ще коментира ситуацията в града и как се е променил животът на берлинчани след атаката на коледния базар, при която загинаха 12 души, а 48 бяха ранени. Разговорът с него е на Елена Крушкова.

С бившия посланик на България в Русия и сега международен анализатор Илиян Василев ще говорим за последиците от убийството на руския посланик в Турция Андрей Карлов.

Протест на шофьорите на таксита блокира днес следобед важни булеварди в Пловдив. Водачите недоволстват от вдигането на годишния им данък от 500 на 750 лв. Решение за това все ОбС преди месец. Протестът започна преди час, а какво се случи до момента и какво се очаква – ще ни разкаже Димитър Владимиров.

Важна сесия тече в Асеновград, където съветниците решават с колко да вдигнат местните данъци. Повече от темата – от кореспондента ни в Асеновград Емилия Куюмджиева.

Останете с нас в най-късия ден на годината. Ще бъде интересно!

Снимка


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Добро утро, ден!" с Антония Димитрова

Галеристката Антония  Димитрова е родена в гр.Пловдив. Работи в областта на нетъкания текстил / Fibre Art/ и на абстрактните композиции в различни техники, като през 1991 г. в реална среда осъществява монументалната текстилна пластика „Движение“ в приемната на Президента на Световната федерация по лека атлетика.Има самостоятелни изложби в..

обновено на 26.04.24 в 16:56

"Добро утро, Ден" с хореографа Николай Серафимов

Хореографът Николай Серафимов е пловдивчанин. Създател е на Мюзикхолен театър Пловдив“, който основава и регистрира през 1993 г., работейки с изразните средства на музика, танц и театър. Зодия скорпион, спортен гимнастик и плувец с философски уклон и любопитство към живота.  Оттова до днес танцовата формация продължава да изненадва..

публикувано на 04.03.24 в 10:29

Живко Петров в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден!“ ни гостува Живко Петров - пианист, композитор, музикален продуцент и аранжор, но не само по професия, но и по призвание. Изпипва всеки детайл на своето творчество със смирение, характерно само за истински осъзнатите и отдадените творци. Казва, че най-голямата му награда е признанието на публиката, а с..

обновено на 05.12.23 в 15:15

Инж. Минко Кръстев в "Добро утро, Ден"

За работещите в радио Пловдив името на инж. Минко Кръстев е съизмеримо с легенда – човека, без когото радиото не може. Професионалната му съдба го свързва с радиото в продължение на 45 години, през които целият технологичен процес  на излъчването преминава през него с всички положителни и негативни „екстри“, с които се е налагало да се справя за..

обновено на 14.07.23 в 14:55

Архивистите отбелязват професионалния си празник

Днес, 10 октомври е професионалния празник на архивистите. Държавен архив - Пловдив отбелязват професионалния си празник с представяне на хронология от създаването му, първите сгради, първите приети архивни документи. Като част от честването на 70-годишнина от създаването на пловдивския архив, спомените си ще представят и предишни ръководители директори..

обновено на 19.05.23 в 12:02