Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Ден след ден" на прага на Новата година

В навечерието на Новата година традиционно правим обобщения каква е била за нас настоящата. С какво ще запомним бурната 2016 г. ние, българите, кои бяха най-важните събития за жителите на Европа и какви заявки за политическото бъдеще прави новата 2017 г., ще говорим с политолога доц. Иво Инджов от Великотърновския университет.

Близка до ИДИЛ ислямистка фондация призова за нови кървави атентати в Европа по новогодишните празници. Същевременно ни обвиниха, че бунтовниците в Сирия сеят смърт с българско оръжие. Прокуратурата вече започна разследване дали военният завод в Лясковец е изнасял оръжие за воюващите. Темата 2 в 1 ще коментираме с експерта по национална сигурност проф. Димитър Йончев

Убийство на млада жена разтърси рано тази сутрин жителите на пловдивското село Куртово Конаре. За трагедията разказва в репортажа си Стоян Терзиев.

Два дни преди Нова година, традиционно съпроводена от празнични илюминации и гърмежи, Севдалин Палаузов проверява доколко са безопасни пиротехническите изделия, които се продават по магазините. 

От Богомил Николов от „Активни потребители“ търсим още информация кои са най-честите нарушения по празниците и къде да подаваме сигнали за нередности.

В мразовитите дни и нощи десетки бедни хора живеят без топлина и намират временен покрив в социалните домове. Как се справят с нелекия си живот и какво е за тях Новата година, провери Димитър Владимиров.

Започваме след новините на Радио Пловдив в 15.00 ч. Бъдете с нас - ще бъде интересно!


Още от категорията

Неделни емоции с „Шейкър“

За едни, днешният ден е празник на виното, за други е празник на любовта. Има и такива, които отбелязват 14 февруари, като двоен празник. Изберете отбора или на чия страна ще застанете и бъдете с нас! Днес говорим за почитането на бившите партньори, като предпоставка за хубави следващи връзки. Десислава Писарова, психолог и арт терапевт е нашият..

обновено на 14.02.21 в 12:52

Георги Тошев в "Добро утро, ден!"

Журналистът и телевизионен продуцент Георги Тошев гостува тази седмица в „Добро утро, ден!“. В началото на кариерата си той е работил в най-големите вестници у нас. Автор е на редица предавания. Сред тях „Другата България“ и „НепознатиТе“, а сега готви нов телевизионен проект „Децата на другата България“. Зад гърба си има редица документални..

публикувано на 25.09.20 в 10:48

Николай Бухалов в "Добро утро, ден!" на Радио Пловдив

Николай Бухалов гостува на "Добро утро, ден!" в седмицата от 14 до 19 септември. Той сподели, че е признателен на неговите треньори, че обича семейството си, и че винаги се връща в Пловдив, защото обича града.  Той призова хората да са толерантни, и да оценяваме хубавото, което е направено. Двукратният олимпийски шампион днес е общински съветник в..

публикувано на 19.09.20 в 07:58

Нина Найденова в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в „Добро утро, ден!“ ни гостува Нина Найденова, директор на Държавна опера-Пловдив. Това се случва в момента, когато се провежда тазгодишното издание на Opera Open – много по-различно от останалите, тъй като се провежда в условия на действащи противоепидемични мерки сещу Covid-19. С Нина Найденова говорим за утрото, за..

публикувано на 31.07.20 в 11:54

"Добро утро, Ден" с Красимир Линков

Изкуствоведът и дългогодишен директор на Градската художествена галерия Красимир Линков гостува тази седмица в рубриката „Добро утро, Ден“. Не обича да пие кафе и не е суеверен, но има своите начини за разговор със света, който всеки ден му разкрива нещо от себе си чрез произведенията на изкуството, които галерията пази, за да ги пренесе във..

публикувано на 24.07.20 в 13:44