Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 25 януари за служебния кабинет, образованието и ЧРД на БНР

Огнян Герджиков ще е служебен премиер, а  кабинетът ще е съставен от експерти с шарен политически профил.  Междувременно депутати от различни парламентарни групи се изказаха ласкаво за назначението на бившия председател на Народното събрание от НДСВ проф. Огнян Герджиков. Снощи президентът Румен Радев подписа укази за назначаването на Герджиков за служебен премиер и за насрочване на изборите за 26 март.

Ден преди предаването на правителствената шафета и в очакване на окончателния списък с министри,  и преди разпускането на НС коментираме политическата ситуация и нагласи със социолога Юрий Асланов и Николай Василев, бивш  вицепремиер и министър  от царската партия.

Над 5000 седмокласници ще щурмуват гимназиите в пловдивска област. За първи път тази година влизат в сила и новите правила за кандидатстване според Закона за училищното образование и преобразуването на оценките в точки на изпитите след 7 клас. Подробностите ще ни каже Живка Танчева.

Общинският съвет на Смолян не прие бюджета на общината. Председателят на групата на ГЕРБ в местния парламент Филип Топов подаде  оставка. Защо се стигна до днешното гласуване и има ли политически конфликт,  говори председателят на общинския съвет Славка Каменова.

Лидерът на ДСБ Радан Кънев представи надпартийната си платформа "Нова Република". За целите и намеренията на новото дясна организация ще чуете след 16 часа.

БНР на 82 години - слушателите споделят и говорят за обществената медия.

Темите в програма „Ден след ден“ слушайте  от 15 до 17 часа.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Добро утро, ден!" с Антония Димитрова

Галеристката Антония  Димитрова е родена в гр.Пловдив. Работи в областта на нетъкания текстил / Fibre Art/ и на абстрактните композиции в различни техники, като през 1991 г. в реална среда осъществява монументалната текстилна пластика „Движение“ в приемната на Президента на Световната федерация по лека атлетика.Има самостоятелни изложби в..

обновено на 26.04.24 в 16:56

"Добро утро, Ден" с хореографа Николай Серафимов

Хореографът Николай Серафимов е пловдивчанин. Създател е на Мюзикхолен театър Пловдив“, който основава и регистрира през 1993 г., работейки с изразните средства на музика, танц и театър. Зодия скорпион, спортен гимнастик и плувец с философски уклон и любопитство към живота.  Оттова до днес танцовата формация продължава да изненадва..

публикувано на 04.03.24 в 10:29

Живко Петров в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден!“ ни гостува Живко Петров - пианист, композитор, музикален продуцент и аранжор, но не само по професия, но и по призвание. Изпипва всеки детайл на своето творчество със смирение, характерно само за истински осъзнатите и отдадените творци. Казва, че най-голямата му награда е признанието на публиката, а с..

обновено на 05.12.23 в 15:15

Инж. Минко Кръстев в "Добро утро, Ден"

За работещите в радио Пловдив името на инж. Минко Кръстев е съизмеримо с легенда – човека, без когото радиото не може. Професионалната му съдба го свързва с радиото в продължение на 45 години, през които целият технологичен процес  на излъчването преминава през него с всички положителни и негативни „екстри“, с които се е налагало да се справя за..

обновено на 14.07.23 в 14:55

Архивистите отбелязват професионалния си празник

Днес, 10 октомври е професионалния празник на архивистите. Държавен архив - Пловдив отбелязват професионалния си празник с представяне на хронология от създаването му, първите сгради, първите приети архивни документи. Като част от честването на 70-годишнина от създаването на пловдивския архив, спомените си ще представят и предишни ръководители директори..

обновено на 19.05.23 в 12:02