Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Да видим очевидното в „Ден след ден“

Защо за пореден път вървим след събитията? Трябваше ли да се случи трагедията в тунела „Ечемишка“ и да загине човек, за да се сетят институциите, че трябва да си вършат работата ежедневно, а не само пред камерите и микрофоните?

Какво очакваме от разпоредената проверка на пътните съоръжения в Пловдив, която е само констативна? Нужен ли е демонстративен оглед на подлеза под пощата в Пловдив, който всички виждаме, че е в окаяно състояние и е опасен за преминаващите? Откъде и кога ще дойдат милионите, които със сигурност са необходими за неговия ремонт? Трябва ли да чакаме този ремонт да стане авариен? Отговорите търсим от кмета на район „Централен“ Георги Стаменов.

За по-малко от минута с квалифицирано мнозинство общинските съветници опростиха над 250 000 лева дългове, натрупани от футболните клубове  "Локомотив" и "Ботев" към  градската хазна. Старейшините гласуваха също 120 000 лева за разбитото Рогошко шосе от моста на Адата до изхода на Пловдив. Те посрещнаха и кмета Иван Тотев след почти едномесечния му принудителен отпуск, а опозицията веднага го притинсна за отстраняването от длъжност на заместника му Димитър Кацарски, също с обвинение за Зоокъта в Пловдив. Какво дискутира и прие на днешната си сесия местният парламент на Пловдив обобщава в репортажа си Иванка Петкова.

И още:

Реекспортът на инсулин е престъпление срещу болните, смятат от Националната асоциация на децата с диабет. Оттам настояват за незабавна ограничителна заповед за т. нар. паралелен износ на лекарства. За искането към здравното министерство Елена Крушкова разговаря с Елисавета Котова от пациентската организация.

Как търговското споразумение на Европейския съюз и Канада ще повлияе на България? Ще има ли корпоративното законодателство връх над националното? Трудно ли нашият парламент ще ратифицира известния като СЕТА документ и каква ще е съдбата му, ако още десетина държави в ЕС не го ратифицират? Темата ще коментираме с финансиста Кольо Парамов.

Що е то иновативно училище? Дали ако го наречем новаторско, същността ще се промени? Колко са тези училища в Пловдив и какви са новите подходи на обучение и възпитание там? По темата работи Антония Попова.

Отдалечи ли се от нас образът на Левски и защо? Отговор търси спектакълът „Последната изповед на Апостола“, чиято премиера е тази вечер Родопския драматичен театър в Смолян. Репортажът в аванс е на Радостина Чернокова

Срещата ни започва след новините в 15 часа и ще продължи до 17. Приятно ни е!

Снимка



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Добро утро, ден!" с Антония Димитрова

Галеристката Антония  Димитрова е родена в гр.Пловдив. Работи в областта на нетъкания текстил / Fibre Art/ и на абстрактните композиции в различни техники, като през 1991 г. в реална среда осъществява монументалната текстилна пластика „Движение“ в приемната на Президента на Световната федерация по лека атлетика.Има самостоятелни изложби в..

обновено на 26.04.24 в 16:56

"Добро утро, Ден" с хореографа Николай Серафимов

Хореографът Николай Серафимов е пловдивчанин. Създател е на Мюзикхолен театър Пловдив“, който основава и регистрира през 1993 г., работейки с изразните средства на музика, танц и театър. Зодия скорпион, спортен гимнастик и плувец с философски уклон и любопитство към живота.  Оттова до днес танцовата формация продължава да изненадва..

публикувано на 04.03.24 в 10:29

Живко Петров в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден!“ ни гостува Живко Петров - пианист, композитор, музикален продуцент и аранжор, но не само по професия, но и по призвание. Изпипва всеки детайл на своето творчество със смирение, характерно само за истински осъзнатите и отдадените творци. Казва, че най-голямата му награда е признанието на публиката, а с..

обновено на 05.12.23 в 15:15

Инж. Минко Кръстев в "Добро утро, Ден"

За работещите в радио Пловдив името на инж. Минко Кръстев е съизмеримо с легенда – човека, без когото радиото не може. Професионалната му съдба го свързва с радиото в продължение на 45 години, през които целият технологичен процес  на излъчването преминава през него с всички положителни и негативни „екстри“, с които се е налагало да се справя за..

обновено на 14.07.23 в 14:55

Архивистите отбелязват професионалния си празник

Днес, 10 октомври е професионалния празник на архивистите. Държавен архив - Пловдив отбелязват професионалния си празник с представяне на хронология от създаването му, първите сгради, първите приети архивни документи. Като част от честването на 70-годишнина от създаването на пловдивския архив, спомените си ще представят и предишни ръководители директори..

обновено на 19.05.23 в 12:02