Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предизборно щастие в "Ден след ден"

Заплатите, пенсиите и доходите са фокусът на предизборните обещания на партиите. В наддаването те се пpeпъвaт eднa пpeз дpyгa дa пpeдлaгaт "coлидapни" иĸoнoмичecĸи пoлитиĸи и щедро обещават повече пари, надявайки се на гласа на избирателите.

Опасни ли са „икономическите“ обещания на партиите и ако се изпълнят, няма ли да доведат до cилнo oтpицaтeлни пocлeдcтвия ĸaĸтo зa дъpжaвния фиcĸ, тaĸa и зa иĸoнoмиĸaтa ĸaтo цялo?

Вярва ли българският електорат на тази говорилня или е станал „по-капризен“ и държи за спазване на платформите? – темата ще коментираме с Иван Нейков, бивш социален министър и експерт по пазара на труда.

СнимкаСъщевременно:

ГЕРБ, БСП и Патриотите регистрираха днес кандидат-депутатските си листи в Пловдив-град и Пловдив-област. Има ли изненади в списъците от желаещи да са депутати в следващия парламент? Отговор дойде от социалистите – от листата на БСП в Пловдив-област отсъства ген. Димитър Шивиков. Защо и с какви мотиви? – Ще чуем гледната точка на водача на тази листа Георги Търновалийски и коментара на самия ген. Шивиков.

За регистрациите в 17-та РИК информира Димитър Владимиров.

Водачите и първите в листите за 16-та РИК обобщава в репортажа си Михаил Миховски.

И още:

Ще говорим по голямата тема за Голямата базилика на Филипопол в очакване ЮНЕСКО да вземе под егидата си тази най-мащабна сграда на територията на някогашната римска. За очакването и процедурата информира зам.-кметът по култура Амелия Гешева, по темета ще говорим и с Жени Танкова, ръководител на екипа археолози, проучващи обекта.

Как ще се благоустроява пловдивският район „Централен“ през 2017 година? Какво е включено в капиталовата програма и колко са заделените за това пари – репортажът е на Иванка Петкова.

Бъдете с „Ден след ден“ в понеделник следобед – от 15 до 17 часа!

Снимка




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Добро утро, Ден" с хореографа Николай Серафимов

Хореографът Николай Серафимов е пловдивчанин. Създател е на Мюзикхолен театър Пловдив“, който основава и регистрира през 1993 г., работейки с изразните средства на музика, танц и театър. Зодия скорпион, спортен гимнастик и плувец с философски уклон и любопитство към живота.  Оттова до днес танцовата формация продължава да изненадва..

публикувано на 04.03.24 в 10:29

Живко Петров в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден!“ ни гостува Живко Петров - пианист, композитор, музикален продуцент и аранжор, но не само по професия, но и по призвание. Изпипва всеки детайл на своето творчество със смирение, характерно само за истински осъзнатите и отдадените творци. Казва, че най-голямата му награда е признанието на публиката, а с..

обновено на 05.12.23 в 15:15

Инж. Минко Кръстев в "Добро утро, Ден"

За работещите в радио Пловдив името на инж. Минко Кръстев е съизмеримо с легенда – човека, без когото радиото не може. Професионалната му съдба го свързва с радиото в продължение на 45 години, през които целият технологичен процес  на излъчването преминава през него с всички положителни и негативни „екстри“, с които се е налагало да се справя за..

обновено на 14.07.23 в 14:55

Архивистите отбелязват професионалния си празник

Днес, 10 октомври е професионалния празник на архивистите. Държавен архив - Пловдив отбелязват професионалния си празник с представяне на хронология от създаването му, първите сгради, първите приети архивни документи. Като част от честването на 70-годишнина от създаването на пловдивския архив, спомените си ще представят и предишни ръководители директори..

обновено на 19.05.23 в 12:02

"Добро утро, ден" със Славка Щерева

Славка Щерева е учител по руски език и дългогодишен директор на Средно училище „Любен Каравелов“ в Пловдив, известно като „най-добрата школа за народни инстументи и народно пеене“. Убедена е, че да бъдеш учител е мисия и отговорност, с която могат да се справят само добри хора, и че зад всеки успешен директор стои екип от съмишленици,..

обновено на 14.05.23 в 10:08