Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преполовяваме март в "Ден след ден"

Ключови избори се провеждат днес в Холандия, а според всички анализатори изходът от тях е непредвидим, още повече в контекста на изострените отношения между „Ниската земя“ и Турция. Как ще се отрази конфликтът между няколко европейски държави и Турция, особено след наложените санкции от страна на Анкара, и как да „четем“ техните ходове – очаквайте разговор с Катя Христова от „Прозрачност без граници“, която е и преподавател в НБУ.

Четири години затвор получи Любомир Трайков, който причини тежка катастрофа с трима убити край Бунарджика. Репортажът от съдебната зала е на Димитър Владимиров

В Международния ден на потребителите ще питаме „Излишна ли е излишната храна?“. Според статистиката само в България "спасената" храна би могла да нахрани 1,5 милиона души. Инициативата е от днес до 17 март и цели да стимулира даряването на храна на нуждаещите се. Репортажът по темата е на Живка Танчева.

Нов протест стягат жителите на асеновградския квартал Долни Воден. Те отново настояват да бъде изградена още една спирка в най-големия квартал. Кореспондентката ни Емилия Куюмджиева разказва за недоволството им и за отговора на община Асеновград.

Протест подготвят и от таксиметровия бранш. Група пловдивски таксиметрови превозвачи са на среща със служебния транспортен министър Христо Алексиев. Техните искания са свързани с облекчени условия на работа и отмяна на въведения от ДАИ изпит за подновяване на удостоверението за таксиметров водач. Как е минала срещата и дали двете страни стигнаха до консенсус, търсим Георги Ряпов от Асоциацията за защита правата на превозвачите и таксиметровите водачи.

Режисьор и специалист по визуални ефекти направи 3D портрет на Левски и предизвика истински фурор във фейсбук. Само за 24 часа публикацията му е споделяна близо 1000 пъти, а отзивите са повече от ласкави. С твореца Георги Врабчев ще говорим за идеята и нейната реализация, както и дали готви още обемни портрети на наши възрожденци. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Добро утро, Ден" с хореографа Николай Серафимов

Хореографът Николай Серафимов е пловдивчанин. Създател е на Мюзикхолен театър Пловдив“, който основава и регистрира през 1993 г., работейки с изразните средства на музика, танц и театър. Зодия скорпион, спортен гимнастик и плувец с философски уклон и любопитство към живота.  Оттова до днес танцовата формация продължава да изненадва..

публикувано на 04.03.24 в 10:29

Живко Петров в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден!“ ни гостува Живко Петров - пианист, композитор, музикален продуцент и аранжор, но не само по професия, но и по призвание. Изпипва всеки детайл на своето творчество със смирение, характерно само за истински осъзнатите и отдадените творци. Казва, че най-голямата му награда е признанието на публиката, а с..

обновено на 05.12.23 в 15:15

Инж. Минко Кръстев в "Добро утро, Ден"

За работещите в радио Пловдив името на инж. Минко Кръстев е съизмеримо с легенда – човека, без когото радиото не може. Професионалната му съдба го свързва с радиото в продължение на 45 години, през които целият технологичен процес  на излъчването преминава през него с всички положителни и негативни „екстри“, с които се е налагало да се справя за..

обновено на 14.07.23 в 14:55

Архивистите отбелязват професионалния си празник

Днес, 10 октомври е професионалния празник на архивистите. Държавен архив - Пловдив отбелязват професионалния си празник с представяне на хронология от създаването му, първите сгради, първите приети архивни документи. Като част от честването на 70-годишнина от създаването на пловдивския архив, спомените си ще представят и предишни ръководители директори..

обновено на 19.05.23 в 12:02

"Добро утро, ден" със Славка Щерева

Славка Щерева е учител по руски език и дългогодишен директор на Средно училище „Любен Каравелов“ в Пловдив, известно като „най-добрата школа за народни инстументи и народно пеене“. Убедена е, че да бъдеш учител е мисия и отговорност, с която могат да се справят само добри хора, и че зад всеки успешен директор стои екип от съмишленици,..

обновено на 14.05.23 в 10:08