Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Начало на Страстната седмица "Точно днес" от Пловдив

Снимка: Димитър Владимиров, Радио Пловдив

Велики понеделник слага началото на седмицата, която ни отвежда до най-големия празник за православието - Възкресение Христово.

За устоите, традициите в родовата памет и за възпитанието на децата ще говорим с богослова д-р  Адриана Любенова, преподавател в катедра "Теология" на ПУ.

Заместник - кметът с ресор "Култура и туризъм" Амелия Гешева ще представи празничната програма на Община Пловдив за Великден и ще ни отговори на част от актуалните въпроси, свързани със знакови места на града.


Очаквайте и коментарите за политическите ходове, които ще доведат до поредния кабинет, призван според заявките на ГЕРБ и "Обединените патриоти" да управлява 4 години. 

След 8.00 часа разговор с проф. Михаил Мирчев, социолог, политолог и университетски преподавател, той твърди в неговите статии, че няма победители в тези избори. 

Д-р Даниела Дариткова от ПП ГЕРБ е избрана за депутат от Смолян - тя казва акцентите от програмата на здравеопазването, което този път ще бъде изцяло под ръководството на ГЕРБ. Д-р Дариткова и с приоритетите на партията в Смолян.

Пак за Смолян говорим с Ясен Николов, управител на фондация "Деца на България" - той с покана да видим изложбата: "100 години -100 плаката" - целта е да се акцентира върху ценността на четенето и връщането към текста, казва основателят на кампанията "Чети с нас! Чети на глас!"

Гост в студиото на Радио Пловдив ще е художникът Матей Матеев, който на 10 април кани на представянето на най-новата му книга "Раз–мѝсли, два-мислѝ" - стихове, размисли, афоризми. Казваме заедно с галеристката Краси Алексиева: Заповядайте в Културния център на Радио Пловдив от 18 часа!

колаж: кмет на гр. Пловдив Иван Тотев

Снимка




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Добро утро, Ден" с хореографа Николай Серафимов

Хореографът Николай Серафимов е пловдивчанин. Създател е на Мюзикхолен театър Пловдив“, който основава и регистрира през 1993 г., работейки с изразните средства на музика, танц и театър. Зодия скорпион, спортен гимнастик и плувец с философски уклон и любопитство към живота.  Оттова до днес танцовата формация продължава да изненадва..

публикувано на 04.03.24 в 10:29

Живко Петров в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден!“ ни гостува Живко Петров - пианист, композитор, музикален продуцент и аранжор, но не само по професия, но и по призвание. Изпипва всеки детайл на своето творчество със смирение, характерно само за истински осъзнатите и отдадените творци. Казва, че най-голямата му награда е признанието на публиката, а с..

обновено на 05.12.23 в 15:15

Инж. Минко Кръстев в "Добро утро, Ден"

За работещите в радио Пловдив името на инж. Минко Кръстев е съизмеримо с легенда – човека, без когото радиото не може. Професионалната му съдба го свързва с радиото в продължение на 45 години, през които целият технологичен процес  на излъчването преминава през него с всички положителни и негативни „екстри“, с които се е налагало да се справя за..

обновено на 14.07.23 в 14:55

Архивистите отбелязват професионалния си празник

Днес, 10 октомври е професионалния празник на архивистите. Държавен архив - Пловдив отбелязват професионалния си празник с представяне на хронология от създаването му, първите сгради, първите приети архивни документи. Като част от честването на 70-годишнина от създаването на пловдивския архив, спомените си ще представят и предишни ръководители директори..

обновено на 19.05.23 в 12:02

"Добро утро, ден" със Славка Щерева

Славка Щерева е учител по руски език и дългогодишен директор на Средно училище „Любен Каравелов“ в Пловдив, известно като „най-добрата школа за народни инстументи и народно пеене“. Убедена е, че да бъдеш учител е мисия и отговорност, с която могат да се справят само добри хора, и че зад всеки успешен директор стои екип от съмишленици,..

обновено на 14.05.23 в 10:08