Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Със слънце и оптимизъм в понеделник в "Ден след ден"

Избра ли Франция да остане в Европейския съюз? Преодпределена ли е битката на 7 май, когато е балотажът на президентските избори, след като младият проевропейски центрист Еманюел Макрон спечели първия тур на изборите с 2 % преднина пред лидера на крайната десница Марин льо Пен? Европейската тематика ли ще е определяща за мобилизацията на двата лагера за балотажа? Какви са измеренията на политическото ляво и политическото дясно и защо се провалиха социалистите във Франция?

Разговорът ще е със социолога Мира Радева, позната и като изпълнител на френски шансони в авторския спектакъл "Франция, моя любов".

И още:

„Корнелия задна скорост няма и сблъсъкът тепърва ще се състои.“ Как да тълкуваме тези думи на Георги Гергов, който вече не е в ръководството на БСП, но „е партиен човек“, както признава самата Нинова? Какъв е сериозният сценарий, за който говори Гергов и той само за партията Столетница ли се отнася?

Излизат ли наяве скрити до сега договорки за избора на Корнелия Нинова за председател на БСП?

От позицията на страничен анализатор ли лидерът на ГЕРБ Бойко Боросов твърди, че в БСП има битка между червените олигарси и кой да надделее вътре в партията?

Темата ще коментираме с политолога проф. Александър Маринов.

Как може да бъде защитен интересът на България при преговорите, които води Европейската комисия с руския газов гигант „Газпром“? Какво трябва да съдържа българското становище, което трябва да представим до 4 май в Брюксел? Възможно ли е предоговаряне на цената на синьото гориво за нашата страна и кога? Търсим коментара на икономиста Калоян Стойковот Института за пазарна икономика.

Как ВМРО ще обедини пловдивските депутати от различни политически партии в служба на Пловдив? Каи са приоритетите на града и какви са набелязаните общи действия обобщава в репортажа си Стоян Терзиев.

Елена Крушкова ще ни запознае с проф. Аблърт Рийс от Университета в Мериленд, който гостува в Пловдив. Бележитият учен фокусира усилията си в изучаването на диабета, усложненията и контролът върху него.

Започваме след новините в 15 часа и сме заедно до 17, бъдете с програма "Ден след ден" на Радио Пловдив!

Снимка





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Добро утро, Ден" с хореографа Николай Серафимов

Хореографът Николай Серафимов е пловдивчанин. Създател е на Мюзикхолен театър Пловдив“, който основава и регистрира през 1993 г., работейки с изразните средства на музика, танц и театър. Зодия скорпион, спортен гимнастик и плувец с философски уклон и любопитство към живота.  Оттова до днес танцовата формация продължава да изненадва..

публикувано на 04.03.24 в 10:29

Живко Петров в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден!“ ни гостува Живко Петров - пианист, композитор, музикален продуцент и аранжор, но не само по професия, но и по призвание. Изпипва всеки детайл на своето творчество със смирение, характерно само за истински осъзнатите и отдадените творци. Казва, че най-голямата му награда е признанието на публиката, а с..

обновено на 05.12.23 в 15:15

Инж. Минко Кръстев в "Добро утро, Ден"

За работещите в радио Пловдив името на инж. Минко Кръстев е съизмеримо с легенда – човека, без когото радиото не може. Професионалната му съдба го свързва с радиото в продължение на 45 години, през които целият технологичен процес  на излъчването преминава през него с всички положителни и негативни „екстри“, с които се е налагало да се справя за..

обновено на 14.07.23 в 14:55

Архивистите отбелязват професионалния си празник

Днес, 10 октомври е професионалния празник на архивистите. Държавен архив - Пловдив отбелязват професионалния си празник с представяне на хронология от създаването му, първите сгради, първите приети архивни документи. Като част от честването на 70-годишнина от създаването на пловдивския архив, спомените си ще представят и предишни ръководители директори..

обновено на 19.05.23 в 12:02

"Добро утро, ден" със Славка Щерева

Славка Щерева е учител по руски език и дългогодишен директор на Средно училище „Любен Каравелов“ в Пловдив, известно като „най-добрата школа за народни инстументи и народно пеене“. Убедена е, че да бъдеш учител е мисия и отговорност, с която могат да се справят само добри хора, и че зад всеки успешен директор стои екип от съмишленици,..

обновено на 14.05.23 в 10:08