Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С дъх на липи и изгоряло в "Ден след ден" на 5 юни

Защо в село Шишманци бе обявено частично бедствено положение, четири дни след пожара в екозавода? Аргументите ще чуем от кмета на община Раковски Павел Гуджеров.

Какви нередности констатира пловдивската екоинспекция и защо ще бъде глобена фирмата „Мишевски“ ЕООД, в чиито склад до екозавода се запалиха и горяфа пластмасови и хартиени отпадъци? По темятя работи Димитър Владимиров.

Ще се превърне ли Тютюневият град в Пловдив в зона за култура и развлечения, какъвто е квартал "Капана"? Общината иска да облагороди публичните пространства и улиците край тютюневите складове и да оформи там пешеходна зона. В сряда 7 милиона лева от държавния бюджет ще бъдат преведени на Пловдив по проекта "Пловдив - Европейска столица на културата". Един милион лева от тях ще бъдат заделени за Тютюневия град, съобщи кметът Иван Тотев. За какво ще бъдат похарчени останалите целеви средства от държавата? Веселина Пеева представя посочените от общината инфраструктурни обекти, които ще получат финансиране за домакинството на града ни като културна столица на Европа.

Тук и сега - как се представиха пловдивските седмокласници на т. нар. малки матури по български език и литература и по математика? Михаил Миховски обобщава информацията на Регионалното управление на образованието в Пловдив от кандидатстването за прием в елитните гимназии.

И още:

Защо българските политици толкова бързат страната ни да се лиши от родната си валута и да приеме еврото? Задължителна ли е еврозоната за България, както обяви премиерът Бойко Борисов? Не ставаме ли ние, най – беданта страна в ЕС, за пореден път донори на изпадналите в криза икономики? За България и Еврозоната ще разговаряме с доц. Васил Сивов, доктор по икономика, преподавател по международни отношения и европейска интеграция – автор на изследването: „Еврогедон: възход и падение на еврото.“

Защо Европа остава безсилна срещу тероризма и европейските държави нямат адекватен отговор на това зло? Доколко ефективно би било решението за създаване на обща европейска армия? Може ли миграцията поне да бъде ограничена, след като няма как да бъде спряна? Темата ще коментираме с криминалния психолог проф. Калин Гайдаров, бивш директор на Института по психология на МВР, преподавател в Нов български университет.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Добро утро, ден!" с Антония Димитрова

Галеристката Антония  Димитрова е родена в гр.Пловдив. Работи в областта на нетъкания текстил / Fibre Art/ и на абстрактните композиции в различни техники, като през 1991 г. в реална среда осъществява монументалната текстилна пластика „Движение“ в приемната на Президента на Световната федерация по лека атлетика.Има самостоятелни изложби в..

обновено на 26.04.24 в 16:56

"Добро утро, Ден" с хореографа Николай Серафимов

Хореографът Николай Серафимов е пловдивчанин. Създател е на Мюзикхолен театър Пловдив“, който основава и регистрира през 1993 г., работейки с изразните средства на музика, танц и театър. Зодия скорпион, спортен гимнастик и плувец с философски уклон и любопитство към живота.  Оттова до днес танцовата формация продължава да изненадва..

публикувано на 04.03.24 в 10:29

Живко Петров в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден!“ ни гостува Живко Петров - пианист, композитор, музикален продуцент и аранжор, но не само по професия, но и по призвание. Изпипва всеки детайл на своето творчество със смирение, характерно само за истински осъзнатите и отдадените творци. Казва, че най-голямата му награда е признанието на публиката, а с..

обновено на 05.12.23 в 15:15

Инж. Минко Кръстев в "Добро утро, Ден"

За работещите в радио Пловдив името на инж. Минко Кръстев е съизмеримо с легенда – човека, без когото радиото не може. Професионалната му съдба го свързва с радиото в продължение на 45 години, през които целият технологичен процес  на излъчването преминава през него с всички положителни и негативни „екстри“, с които се е налагало да се справя за..

обновено на 14.07.23 в 14:55

Архивистите отбелязват професионалния си празник

Днес, 10 октомври е професионалния празник на архивистите. Държавен архив - Пловдив отбелязват професионалния си празник с представяне на хронология от създаването му, първите сгради, първите приети архивни документи. Като част от честването на 70-годишнина от създаването на пловдивския архив, спомените си ще представят и предишни ръководители директори..

обновено на 19.05.23 в 12:02