Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сладко с пикантна горчилка в "Ден след ден" на 07.07.2017 г.

Протест срещу цялата неработеща система – на всички нива, и особено срещу двойните стандарти при правораздаването. Това поддържа близо две седмици недоволството на асеновградчани, конкретно провокирано от нападение на роми над местни спортисти от края на миналия месец.

От деветимата арестувани за побоя двама вече са на свобода – решението на Окръжния съд в Пловдив е окончателно и не подлежи на обжалване. Това породи възмущението на родители, чиито деца бяха бити в Асеновград. Според тях, престъпници излизат на свобода, а това е недопустимо.

Подписката на близо 10 000 протестиращи асеновградчани днес стигна до парламента. Каква ще е съдбата й – Иванка Петкова разговаря с Искрен Веселинов от Обединените патриоти, в чиито ръце бе предадена подписката.

И още:

Как се правораздава? Какво и как се слага и натежава на везната на Темида? Питаме Красимир Елдъров, топадвокат по наказателни дела и защитник на трима от задържаните за побоя в Асеновград, двама от които съдът освободи.

По темата ще говорим с още един адвокат – Борис Велев, завършил право в Хумболт университет в Берлин и практикуващ в България. С него коментираме: Етнически ли са проблемите в циганските махали у нас? Колко са дебели и корумпирани стените между циганските махали и данъкоплатците? Равни ли са всички пред закона? Има ли опасност гетоизацията да се превърне в ислямизация?

На фокус поставяме още един протест с днешта дата – на лекари, които протестират срещу проявите на насилие над самитие тях. Разговорът ще е с д-р Иван Вецев, гинеколог в болница „Шейново“ и експерт „Достъп до лечение“ в Националната пациентска организация.

Елена Крушкова информира в репортажа си за засиления интерес на корейски инвеститори към Пловдив.

Защо да изберем 7-ми 7ми 2017-та за ден за женитба? Михаил Миховски проследява бума на сватби в Пловдив в днешния работен ден – петък.

7 юли е Европейският ден на шоколада. На тази дата през 1 550-та година от Америка е доставена в Испания първата партида от лакомството. С изкушението, наречено „храна на боговете“ ще ни срещне в репортажа си Димитър Владимиров

Ще отидем и на храмовия празник на Араповския манастир "Света великомъченица Неделя" - ще го направим с игумена на светата обител отец Добромир Костов.

Снимка





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Добро утро, ден!" с Антония Димитрова

Галеристката Антония  Димитрова е родена в гр.Пловдив. Работи в областта на нетъкания текстил / Fibre Art/ и на абстрактните композиции в различни техники, като през 1991 г. в реална среда осъществява монументалната текстилна пластика „Движение“ в приемната на Президента на Световната федерация по лека атлетика.Има самостоятелни изложби в..

обновено на 26.04.24 в 16:56

"Добро утро, Ден" с хореографа Николай Серафимов

Хореографът Николай Серафимов е пловдивчанин. Създател е на Мюзикхолен театър Пловдив“, който основава и регистрира през 1993 г., работейки с изразните средства на музика, танц и театър. Зодия скорпион, спортен гимнастик и плувец с философски уклон и любопитство към живота.  Оттова до днес танцовата формация продължава да изненадва..

публикувано на 04.03.24 в 10:29

Живко Петров в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден!“ ни гостува Живко Петров - пианист, композитор, музикален продуцент и аранжор, но не само по професия, но и по призвание. Изпипва всеки детайл на своето творчество със смирение, характерно само за истински осъзнатите и отдадените творци. Казва, че най-голямата му награда е признанието на публиката, а с..

обновено на 05.12.23 в 15:15

Инж. Минко Кръстев в "Добро утро, Ден"

За работещите в радио Пловдив името на инж. Минко Кръстев е съизмеримо с легенда – човека, без когото радиото не може. Професионалната му съдба го свързва с радиото в продължение на 45 години, през които целият технологичен процес  на излъчването преминава през него с всички положителни и негативни „екстри“, с които се е налагало да се справя за..

обновено на 14.07.23 в 14:55

Архивистите отбелязват професионалния си празник

Днес, 10 октомври е професионалния празник на архивистите. Държавен архив - Пловдив отбелязват професионалния си празник с представяне на хронология от създаването му, първите сгради, първите приети архивни документи. Като част от честването на 70-годишнина от създаването на пловдивския архив, спомените си ще представят и предишни ръководители директори..

обновено на 19.05.23 в 12:02