Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

За силата на съдбата и пътуването „Точно днес“

За силата на  житейската съдба и изборът на личното и обществено пътуване  са срещите: с Красимир Узунов  и  неговата книга “Каймакъ - Чаланъ“ преди срещата му в читалището на град Раковски. Героите от Първата световна война и днешната  македонско-българска сага. 

А оперно „Силата на съдбата“ от Верди ще прозвучи в международната копродукция  на Античния театър в Пловдив  с артисти от Държавна опера –Пловдив  и Театро Реджо ди Парма тази събота. Представя италианският оперен режисьор Стефано Пода.

Защо РИОСВ – Пловдив се самосезира  и разпореди" спешни действия" от страна на община Родопи за пърформанс на галерия „Сариев“ с проект на виенски куратор, в който  над Първенец  се разпръсква един тон варовик. Събитието беше отменено. Директорът на РИОСВ-Пловдив доц. Стефан Шилев и кметът на община Родопи Пламен Спасов. 

Вилиан Стефанов, който прекоси  България от юг на север пеш и с каяк, и извървя разстоянието от западната до източната ни граница, следвайки 3-та ЖП линия за следващите си екстремни пътувания и за  фотографската си изложба „Застинало безвремие“ .

Художникът Владимир Щербак се завръща в Пловдив с изложба „Светове“ след повече от 10 години . Изложбата е юбилейна и се открива в галерия "Arsenal of Apt".

Слушайте ни. На 14 юли. „Точно днес“.  От 7 до 9.30 часа.


Още от категорията

Неделни емоции с „Шейкър“

За едни, днешният ден е празник на виното, за други е празник на любовта. Има и такива, които отбелязват 14 февруари, като двоен празник. Изберете отбора или на чия страна ще застанете и бъдете с нас! Днес говорим за почитането на бившите партньори, като предпоставка за хубави следващи връзки. Десислава Писарова, психолог и арт терапевт е нашият..

обновено на 14.02.21 в 12:52

Георги Тошев в "Добро утро, ден!"

Журналистът и телевизионен продуцент Георги Тошев гостува тази седмица в „Добро утро, ден!“. В началото на кариерата си той е работил в най-големите вестници у нас. Автор е на редица предавания. Сред тях „Другата България“ и „НепознатиТе“, а сега готви нов телевизионен проект „Децата на другата България“. Зад гърба си има редица документални..

публикувано на 25.09.20 в 10:48

Николай Бухалов в "Добро утро, ден!" на Радио Пловдив

Николай Бухалов гостува на "Добро утро, ден!" в седмицата от 14 до 19 септември. Той сподели, че е признателен на неговите треньори, че обича семейството си, и че винаги се връща в Пловдив, защото обича града.  Той призова хората да са толерантни, и да оценяваме хубавото, което е направено. Двукратният олимпийски шампион днес е общински съветник в..

публикувано на 19.09.20 в 07:58

Нина Найденова в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в „Добро утро, ден!“ ни гостува Нина Найденова, директор на Държавна опера-Пловдив. Това се случва в момента, когато се провежда тазгодишното издание на Opera Open – много по-различно от останалите, тъй като се провежда в условия на действащи противоепидемични мерки сещу Covid-19. С Нина Найденова говорим за утрото, за..

публикувано на 31.07.20 в 11:54

"Добро утро, Ден" с Красимир Линков

Изкуствоведът и дългогодишен директор на Градската художествена галерия Красимир Линков гостува тази седмица в рубриката „Добро утро, Ден“. Не обича да пие кафе и не е суеверен, но има своите начини за разговор със света, който всеки ден му разкрива нещо от себе си чрез произведенията на изкуството, които галерията пази, за да ги пренесе във..

публикувано на 24.07.20 в 13:44