Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За отворените врати и посоки "Точно днес"

За сряда утро вижте темите на програмата от 7.00 до 9.30 часа по Радио Пловдив !

- Една от най- актуалните посоки в образованието днес продължава да е професионалното и дуално обучение. Как Пловдив успя да се впише в тенденцията за засилен интерес към професиите в средното училище - интервю с началника на РУО-Пловдив Иванка Киркова

- Рисковете за децата от присъствие в социалните мрежи ще анализираме с психолога Христо Монов. Той ще даде примери за това как израства онлайн поколение с достъп до информация от всякакъв тип. Тема, стана пак актуална след  убийството на 11 годишното момиче в Бургас от 15 годишен младеж, запознали се във Фейсбук.

- Репортерът Иванка Петкова ще се включи от протеста пред РИОСВ на жителите на Куклен-те не желаят инсинератор в града.

 - "Беглика фест 2017 - Пресътворение" е от днес до 27 август. Фестивалът се провежда ежегодно от 2008 година до сега. В края на лятото той събира на поляните в южната част на язовир Голям Беглик край Батак общност от съмишленици - свободни хора, ентусиасти и мечтатели, които търсят живот в хармония с природата. Повече ще ни разказва Борислав Сандов, който е координатор на инициативата.

-Емилия Куюмжиева с кореспонденция от Асеновград ни запознава с проект за опазване на дивото родопско лале и биологичното разнообразие в защитената местност "Лале баир"

- Орлин Горанов отбелязва 60-годишен юбилей на Античен театър с една от знаковите си роли –  Дон Кихот в мюзикъла от Бродуей „Човекът от Ла Манча". С него започва програмата  „На бис!” с най-гледаните спектакли от OPERA OPEN  2017.

 Галя Митева разговаря с Орлин Горанов поппевец, оперен изпълнител и рицар тамплиер.

- След 9.00 часа "Великите европейци" на Пламен Асенов ни срещат с втора част от историята за Александър Македонски.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Добро утро, Ден" с хореографа Николай Серафимов

Хореографът Николай Серафимов е пловдивчанин. Създател е на Мюзикхолен театър Пловдив“, който основава и регистрира през 1993 г., работейки с изразните средства на музика, танц и театър. Зодия скорпион, спортен гимнастик и плувец с философски уклон и любопитство към живота.  Оттова до днес танцовата формация продължава да изненадва..

публикувано на 04.03.24 в 10:29

Живко Петров в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден!“ ни гостува Живко Петров - пианист, композитор, музикален продуцент и аранжор, но не само по професия, но и по призвание. Изпипва всеки детайл на своето творчество със смирение, характерно само за истински осъзнатите и отдадените творци. Казва, че най-голямата му награда е признанието на публиката, а с..

обновено на 05.12.23 в 15:15

Инж. Минко Кръстев в "Добро утро, Ден"

За работещите в радио Пловдив името на инж. Минко Кръстев е съизмеримо с легенда – човека, без когото радиото не може. Професионалната му съдба го свързва с радиото в продължение на 45 години, през които целият технологичен процес  на излъчването преминава през него с всички положителни и негативни „екстри“, с които се е налагало да се справя за..

обновено на 14.07.23 в 14:55

Архивистите отбелязват професионалния си празник

Днес, 10 октомври е професионалния празник на архивистите. Държавен архив - Пловдив отбелязват професионалния си празник с представяне на хронология от създаването му, първите сгради, първите приети архивни документи. Като част от честването на 70-годишнина от създаването на пловдивския архив, спомените си ще представят и предишни ръководители директори..

обновено на 19.05.23 в 12:02

"Добро утро, ден" със Славка Щерева

Славка Щерева е учител по руски език и дългогодишен директор на Средно училище „Любен Каравелов“ в Пловдив, известно като „най-добрата школа за народни инстументи и народно пеене“. Убедена е, че да бъдеш учител е мисия и отговорност, с която могат да се справят само добри хора, и че зад всеки успешен директор стои екип от съмишленици,..

обновено на 14.05.23 в 10:08