Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отношенията президент - мнозинство - парламент - медии в "Ден след ден"

ПГ на ГЕРБ решава тази вечер да приеме ли оставката на депутата Антон Тодоров, отправил, макар и по думите му неразбран, заплахи към журналиста Виктор Николаев по време на телевизионно интервю. Докато тече гласуването утре на жълтите павета колегията се събира на протест в защита на свободата на словото. За отношенията власт – медии в „Ден след ден“ ще говорим с пиар експерта Арман Бабикян.

На безпрецедентен край на Съвета по национална сигурност при президента – на третия час заседанието бе прекратено поради липсата на кворум. По темата коментар с доц. Иво Инджов – преподавател във Великотърновския университет, експерт по политически комуникации.

Президентът Румен Радев снощи върна приетите промени в Закона за отбраната и въоръжените сили, които даваха власт на Народното събрание да изслушва кандидатите за генерали и въвеждаха постоянен секретар на отбраната, защитен от Закона за държавния служител и с мандат, различен то този на политиците на власт. Дали това е отговора на държавния глава на парламентарното решение да върне доклада за избор на Грипен за нов многоцелеви самолет на ВВС ще говорим с бившия представител на България в щаба на НАТО в Брюксел ген. Съби Събев.

В Пловдив затвориха за ремонт и последния участък на бул. „Васил Априлов“ – какви настроения и коментари предизвика поредният ремонт – очакваме репортаж на Веселина Пеева.

За атрактивните квартали на града и цените на имотите ще ни разкаже Антоанета Петричанска.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Добро утро, ден!" с Антония Димитрова

Галеристката Антония  Димитрова е родена в гр.Пловдив. Работи в областта на нетъкания текстил / Fibre Art/ и на абстрактните композиции в различни техники, като през 1991 г. в реална среда осъществява монументалната текстилна пластика „Движение“ в приемната на Президента на Световната федерация по лека атлетика.Има самостоятелни изложби в..

обновено на 26.04.24 в 16:56

"Добро утро, Ден" с хореографа Николай Серафимов

Хореографът Николай Серафимов е пловдивчанин. Създател е на Мюзикхолен театър Пловдив“, който основава и регистрира през 1993 г., работейки с изразните средства на музика, танц и театър. Зодия скорпион, спортен гимнастик и плувец с философски уклон и любопитство към живота.  Оттова до днес танцовата формация продължава да изненадва..

публикувано на 04.03.24 в 10:29

Живко Петров в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден!“ ни гостува Живко Петров - пианист, композитор, музикален продуцент и аранжор, но не само по професия, но и по призвание. Изпипва всеки детайл на своето творчество със смирение, характерно само за истински осъзнатите и отдадените творци. Казва, че най-голямата му награда е признанието на публиката, а с..

обновено на 05.12.23 в 15:15

Инж. Минко Кръстев в "Добро утро, Ден"

За работещите в радио Пловдив името на инж. Минко Кръстев е съизмеримо с легенда – човека, без когото радиото не може. Професионалната му съдба го свързва с радиото в продължение на 45 години, през които целият технологичен процес  на излъчването преминава през него с всички положителни и негативни „екстри“, с които се е налагало да се справя за..

обновено на 14.07.23 в 14:55

Архивистите отбелязват професионалния си празник

Днес, 10 октомври е професионалния празник на архивистите. Държавен архив - Пловдив отбелязват професионалния си празник с представяне на хронология от създаването му, първите сгради, първите приети архивни документи. Като част от честването на 70-годишнина от създаването на пловдивския архив, спомените си ще представят и предишни ръководители директори..

обновено на 19.05.23 в 12:02