Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Точно днес" - начало на седмицата, която се влива в декември

| обновено на 26.11.17 в 22:04

В сезона на властовия листопад, парламентарните и европейски турболенции  - ГЕРБ подтяга редиците си. Как Четвъртият конкрес на ГЕРБ артикулира актуалната си управленска формула, какви сигнали за посоката, в която се движи държавата само месец преди началото на  европейското ни председателство получиха 1200 делегати и над 150 гости на форума – събеседник – председателят на бюджетната комисия в НС Менда Стоянова.

Възможно ли е въпросът за Македонската църква да бъде решен без политически натиск и светски емоции? За потенциала на Светия Синод да остане  на нивото  на обществените очаквания без  противоречия с православния канон  и българските национални интереси – проф. Калин Янакиев.

10 милиона лева допълнително ще бъдат отпуснати за стоматологична  дейност през 2018 г.  За какво ще стигнат допълнителните средства, за какво  ще настояват стоматолозите при предстоящите  преговори с НЗОК и ще получат ли възрастните хора безплатни протези?  С председателя на Българския зъболекарски съюз д-р Николай Шарков – интервю на  Елена Крушкова.

Консултативен кабинет  за наркозависими деца и родители стартира работа в район „Южен“. Каква специализирана помощ и подкрепа  могат да получат напълно безплатно нуждаещите се  в кабинета  на ул.„Трети март“ 26  от психолозите на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните -  чуйте от  секретаря й Мая Минчева.

В минутите за култура след 9 ч – „Млада Виена в млада България“ -  чуйте Младен Влашки – преподавател в ПУ „Паисий Хилендарски“, съосновател на списание „Страница“ за неговата книга, която връща на българската колективна памет изгубени културни фигури и събития от покрит със забрава културен пласт.  


Още от категорията

Георги Тошев в "Добро утро, ден!"

Журналистът и телевизионен продуцент Георги Тошев гостува тази седмица в „Добро утро, ден!“. В началото на кариерата си той е работил в най-големите вестници у нас. Автор е на редица предавания. Сред тях „Другата България“ и „НепознатиТе“, а сега готви нов телевизионен проект „Децата на другата България“. Зад гърба си има редица документални..

публикувано на 25.09.20 в 10:48

Николай Бухалов в "Добро утро, ден!" на Радио Пловдив

Николай Бухалов гостува на "Добро утро, ден!" в седмицата от 14 до 19 септември. Той сподели, че е признателен на неговите треньори, че обича семейството си, и че винаги се връща в Пловдив, защото обича града.  Той призова хората да са толерантни, и да оценяваме хубавото, което е направено. Двукратният олимпийски шампион днес е общински съветник в..

публикувано на 19.09.20 в 07:58

Нина Найденова в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в „Добро утро, ден!“ ни гостува Нина Найденова, директор на Държавна опера-Пловдив. Това се случва в момента, когато се провежда тазгодишното издание на Opera Open – много по-различно от останалите, тъй като се провежда в условия на действащи противоепидемични мерки сещу Covid-19. С Нина Найденова говорим за утрото, за..

публикувано на 31.07.20 в 11:54

"Добро утро, Ден" с Красимир Линков

Изкуствоведът и дългогодишен директор на Градската художествена галерия Красимир Линков гостува тази седмица в рубриката „Добро утро, Ден“. Не обича да пие кафе и не е суеверен, но има своите начини за разговор със света, който всеки ден му разкрива нещо от себе си чрез произведенията на изкуството, които галерията пази, за да ги пренесе във..

публикувано на 24.07.20 в 13:44

"Добро утро, ден !" с Русалия Кирова

В "Добро утро, ден!" гостува Русалия Кирова балерина и балетмайстор, основател на балетните паралелки в Музикалното училище и  муза на художника Димитър Киров.  Легендарната им любовна история продължава 50 години. Затова и Ди Киро ,царство му небесно, ще бъде и в този разговор.   „ Аз продължавам да  живея с него и картините му“, казва..

публикувано на 16.07.20 в 14:18