Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ден след ден" с надежда и увереност за добро и успехи през 2018-та!

"Съединението прави силата" – под този слоган България вече е ротационен председател на Европейския съюз. Втори ден сме „обагрени в синьо и жълто“, каквито са цветовете на знамето на Общността. За половин година страната ни ще бъде домакин на 299 събития, а 30 от срещите ще са с участието на правителствените и държавните глави на страните от Евросъюза. Програмата на председателството включва и около 1500 срещи и заседания на най-високо експертно ниво в Брюксел и Страсбург.

Ще се справи ли държавата ни с тази тежка задача? Какви са желанията, възможностите, рисковете и реалността? Каква е ролята на България на геополитическата карта? Разговорът ще е с Юлиана Николова, директор на Европейския институт в периода 2002-2009 година.

Вълнуват ли се хората от българското европредседателство? 11 години след приемането ни в Европейския съюз, какво се промени за обикновените българи и какво не? Мненията и коментарите на пловдивчани събра в анкетата си Стоян Терзиев.

Всяко ново начало е малко трудно, плашещо, но и много вълнуващо. То идва с промени и ни носи повече надежда и смелост да мечтаем. На Новата година обикновено си обещаваме да се променим. Как да изпълним обещанията си, какви са стъпките към успеха и промяната? Съветите ще са на доц. Маргарита Бакрачева, психолог от Института за изследване на населението и човека към БАН.

И още:

Как Пазарджик преодоля кризата с боклука? Напълно ли са разрешени проблемите след затварянето на старите общински сметища? Къде отива боклукът? Ще бъде ли отменено частичното бедствено положение, въведено заради този проблем в края на миналата година? Отговорите ще научим от репортажа на Димитър Владимиров.

Как се роди и защо порастна лавинообразно истерията за удължаване на ученическата ваканция в Пловдив и преминаването й в грипна ваканция? Кое предизвика огромните опашки пред деловодството на общината, белезяни и с припаднала от студа жена? Първият работен ден от новата година в Пловдив представя в репортажа си Елена Крушкова.

Как още в първия делови ден на 2018-та данъчните в Пловдив успяха да съберат 110% от дължимите данъци, налози и такси за отминалата година? Михаил Миховски работи по темата. 

Бъдете и днес с Радио Пловдив и програма "Ден след ден"! Започваме след новините в 15 и ще сме заедно до 17 часа.

Снимка






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Добро утро, ден!" с Антония Димитрова

Галеристката Антония  Димитрова е родена в гр.Пловдив. Работи в областта на нетъкания текстил / Fibre Art/ и на абстрактните композиции в различни техники, като през 1991 г. в реална среда осъществява монументалната текстилна пластика „Движение“ в приемната на Президента на Световната федерация по лека атлетика.Има самостоятелни изложби в..

обновено на 26.04.24 в 16:56

"Добро утро, Ден" с хореографа Николай Серафимов

Хореографът Николай Серафимов е пловдивчанин. Създател е на Мюзикхолен театър Пловдив“, който основава и регистрира през 1993 г., работейки с изразните средства на музика, танц и театър. Зодия скорпион, спортен гимнастик и плувец с философски уклон и любопитство към живота.  Оттова до днес танцовата формация продължава да изненадва..

публикувано на 04.03.24 в 10:29

Живко Петров в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден!“ ни гостува Живко Петров - пианист, композитор, музикален продуцент и аранжор, но не само по професия, но и по призвание. Изпипва всеки детайл на своето творчество със смирение, характерно само за истински осъзнатите и отдадените творци. Казва, че най-голямата му награда е признанието на публиката, а с..

обновено на 05.12.23 в 15:15

Инж. Минко Кръстев в "Добро утро, Ден"

За работещите в радио Пловдив името на инж. Минко Кръстев е съизмеримо с легенда – човека, без когото радиото не може. Професионалната му съдба го свързва с радиото в продължение на 45 години, през които целият технологичен процес  на излъчването преминава през него с всички положителни и негативни „екстри“, с които се е налагало да се справя за..

обновено на 14.07.23 в 14:55

Архивистите отбелязват професионалния си празник

Днес, 10 октомври е професионалния празник на архивистите. Държавен архив - Пловдив отбелязват професионалния си празник с представяне на хронология от създаването му, първите сгради, първите приети архивни документи. Като част от честването на 70-годишнина от създаването на пловдивския архив, спомените си ще представят и предишни ръководители директори..

обновено на 19.05.23 в 12:02