Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Утрото „Точно днес“ – за по-чист въздух, за новото лице на Стария Пловдив и за по-високи заплати

Изпращаме януари с горещите теми, които са на дневен ред пред пловдивчани. В утрото на 31 януари говорим:

- За мерките за подобряване на чистотата на въздуха в Пловдив. Мисия възможна или невъзможна – питаме Ангел Стоев, изпълнителен директор на сдружение „Бизнесът за Пловдив“, което организира обществено обсъждане по темата.

- За новата визия на Стария град, която предлага администрацията  – с повече кафенета и с по-малко галерии. Идеите  коментираме с Жорж Трак.

- „За“ и „против“ бюджет-2018 на Пловдив. Часове преди той да бъде гласуван от ОбС – мненията обобщава Елена Крушкова.

И още теми в утрото на 31 януари:

Внос на работници у нас – ще промени ли това пазара на труда в България? За трудовата миграция ще говорим с Александър Загоров, конфедеративен секретар на КТ „Подкрепа“.

Надзиратели и служители на съдебна охрана в поход за по-високи заплати. Пореден протест се организира в Пловдив, а как ще протече той – интервю с Димитър Гевезов, председател на синдикалното дружество в пловдивската съдебна охрана.

В рубриката "ВЕЛИКИТЕ ЕВРОПЕЙЦИ" – Пламен Асенов разказва за БЕДРЖИХ СМЕТАНА

Още от категорията

Неделни емоции с „Шейкър“

За едни, днешният ден е празник на виното, за други е празник на любовта. Има и такива, които отбелязват 14 февруари, като двоен празник. Изберете отбора или на чия страна ще застанете и бъдете с нас! Днес говорим за почитането на бившите партньори, като предпоставка за хубави следващи връзки. Десислава Писарова, психолог и арт терапевт е нашият..

обновено на 14.02.21 в 12:52

Георги Тошев в "Добро утро, ден!"

Журналистът и телевизионен продуцент Георги Тошев гостува тази седмица в „Добро утро, ден!“. В началото на кариерата си той е работил в най-големите вестници у нас. Автор е на редица предавания. Сред тях „Другата България“ и „НепознатиТе“, а сега готви нов телевизионен проект „Децата на другата България“. Зад гърба си има редица документални..

публикувано на 25.09.20 в 10:48

Николай Бухалов в "Добро утро, ден!" на Радио Пловдив

Николай Бухалов гостува на "Добро утро, ден!" в седмицата от 14 до 19 септември. Той сподели, че е признателен на неговите треньори, че обича семейството си, и че винаги се връща в Пловдив, защото обича града.  Той призова хората да са толерантни, и да оценяваме хубавото, което е направено. Двукратният олимпийски шампион днес е общински съветник в..

публикувано на 19.09.20 в 07:58

Нина Найденова в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в „Добро утро, ден!“ ни гостува Нина Найденова, директор на Държавна опера-Пловдив. Това се случва в момента, когато се провежда тазгодишното издание на Opera Open – много по-различно от останалите, тъй като се провежда в условия на действащи противоепидемични мерки сещу Covid-19. С Нина Найденова говорим за утрото, за..

публикувано на 31.07.20 в 11:54

"Добро утро, Ден" с Красимир Линков

Изкуствоведът и дългогодишен директор на Градската художествена галерия Красимир Линков гостува тази седмица в рубриката „Добро утро, Ден“. Не обича да пие кафе и не е суеверен, но има своите начини за разговор със света, който всеки ден му разкрива нещо от себе си чрез произведенията на изкуството, които галерията пази, за да ги пренесе във..

публикувано на 24.07.20 в 13:44