Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Въпроси и мнения "Ден след ден"

Осигуряване на равно възнаграждение за еднакъв или равностоен труд е текст, залегнал в в закнодателството за защита от дискриминация на страните от ЕС, включително и на България.

От унгарската дяснорадикална партия „Йоббик“ обаче искат нещо повече-изравняване на доходите за еднакъв труд в Източна, Централна и Западна Европа. За да популяризират инициативата си „Доходен съюз“, днес в столицата представители на тази организация говориха съвместно с подкрепящите проекта депутати от Обединените патриоти. За осъществимостта на тази идея ще разговаряме с депутата Александър Сиди и с икономическия експерт Лъчезар Богданов.

Разследваният за престъпления кмет на Септември Марин Рачев днес бе подкрепен от митинг пред сградата на общината. 11 от13-те кмета на общината смятат, че той е обвинен несправедливо. Протестираха и тези, които смятат, че кметът е извършил закононарушния. Междувременно, след като изтече срока на вчерашното му задържане, Рачев бе освободен срещу парична гаранция.

Намаляване на доверието в медиите и в същото време чувствително увеличение на доверието в журналистите. Тази на пръв поглед парадоксална констатация се съдържа в глобалното изследване Edelman Trust Barometer. Ще разговаряме за това с журналистката Стояна Георгиева.


Още от категорията

„Добро утро, Ден“ с актрисата Ивана Папазова

Тази седмица, не на сцената, а пред микрофона Ивана Папазова ни разказа за своето утро, хаосът, който я побърква, но остава денят и ангажиментите да се движат в своята закономерност. Обича да „изчезва“,  да се скрие в прегръдката на природата. Връща се назад във времето със спомени за килима от минзухари, планинските мъгли и безбрежните семейни..

обновено на 14.02.20 в 11:27

"Добро утро, Ден!" с Разказвача на приказки

Тази седмица спорихме със зрелостта, която самонадеяно смята, че вече не сме във възрастта за приказки, защото сме сериозни хора, бързо и трудно живеем и въобще не ни е до приказния свят. А дали е така и защо не е -  чухме в разговор с Разказвача на приказки. Истинското му име е Константин - Кирил Иванов. Кръстен е на двама дядовци, не на философа, но..

публикувано на 07.02.20 в 09:28

Журналистът Иван Тропанкев в "Добро утро, ден!"

Българският писател и журналист Иван Тропанкев е гост на рубриката ни в последните дни на януари. Питаме за началото на деня му, а той добавя защо проблемите с мръсния въздух толкова го дразнят. Кога си казва „писна ми!“, както и за оценката му за Пловдив - Европейска столица на културата. Авторът е известен с белетристиката си и дългогодишните си..

публикувано на 31.01.20 в 09:59

Професор Димитър Шишков в "Добро утро, ден!"

В „Добро утро, ден!“ тази седмица гостува професор Димитър Шишков, известен лекар, шеф на Клиниката по урология в УБАЛ „Пловдив“, преподавател в Тракийския университет и бивш депутат. Професор Шишков никога не се притеснява да изразява  мнението си, но винаги го прави с чувство за хумор. Категоричен е, че няма да напусне България,..

публикувано на 24.01.20 в 10:38

„Добро утро, Ден“ с д-р Светла Балтова

Тази седмица в рубриката „Добро утро, Ден“, д-р Светла Балтова представи своята астрологична прогноза за 2020 - та година. Д-р Балтова е специалист по вътрешни болести, кардиология и ревматология. Автор е на книгата „Новата медицина“, и се нарежда сред водещите експерти по лечение с цветните есенции на д-р Бах, паневритмия, холистична..

публикувано на 10.01.20 в 12:22