Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

По пътя... "Точно днес"

Пътуваме по пътя към прошката тази събота... някои със страшни маски, хлопки, заклинателни  танци и прескок над открити огньове - така да надвият студ, зло и болест... други споделят "и прости греховете ни, както ние прощаваме на длъжниците си", или чакат развеселено "хамкането" на Сирни Заговезни, трети са в нега и пищни трапези, властово и алчно престъпление и безсмислие...

Паралелните измерения на Прошката. Писателят Румен Леонидов

Пътуваме и към Будапеща. За среща с Евелина Димитрова. Живее от 29 години в унгарската столица. Там е член  на Районното българско самоуправление, участва в състава за български народни танци и музика и е и лицензиран туристически гид. Тя ще ни заведе на най-голямата пързалка в Будапеща и в крепостта Вайда Хунияд, в която има статуя на "унгарския Паисий". И още - от кога се  обединяват държавите от т.н. Вишеградска четворка.

Към ефира ни пътуват кукери от Сопот, Карлово, Калофер и Баня, от Климент, Васил левски, Войнягово, Домллян, Горни Домлян, Соколица, Дъбене, Каравелово, Столетово, Христо Даново и Търничени...

А от Златоград ни канят  на „Трифониада“.


Слушайте ни. "Точно днес". Събота 17 февруари. От 7 до 9 часа. 

Още от категорията

Неделни емоции с „Шейкър“

За едни, днешният ден е празник на виното, за други е празник на любовта. Има и такива, които отбелязват 14 февруари, като двоен празник. Изберете отбора или на чия страна ще застанете и бъдете с нас! Днес говорим за почитането на бившите партньори, като предпоставка за хубави следващи връзки. Десислава Писарова, психолог и арт терапевт е нашият..

обновено на 14.02.21 в 12:52

Георги Тошев в "Добро утро, ден!"

Журналистът и телевизионен продуцент Георги Тошев гостува тази седмица в „Добро утро, ден!“. В началото на кариерата си той е работил в най-големите вестници у нас. Автор е на редица предавания. Сред тях „Другата България“ и „НепознатиТе“, а сега готви нов телевизионен проект „Децата на другата България“. Зад гърба си има редица документални..

публикувано на 25.09.20 в 10:48

Николай Бухалов в "Добро утро, ден!" на Радио Пловдив

Николай Бухалов гостува на "Добро утро, ден!" в седмицата от 14 до 19 септември. Той сподели, че е признателен на неговите треньори, че обича семейството си, и че винаги се връща в Пловдив, защото обича града.  Той призова хората да са толерантни, и да оценяваме хубавото, което е направено. Двукратният олимпийски шампион днес е общински съветник в..

публикувано на 19.09.20 в 07:58

Нина Найденова в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в „Добро утро, ден!“ ни гостува Нина Найденова, директор на Държавна опера-Пловдив. Това се случва в момента, когато се провежда тазгодишното издание на Opera Open – много по-различно от останалите, тъй като се провежда в условия на действащи противоепидемични мерки сещу Covid-19. С Нина Найденова говорим за утрото, за..

публикувано на 31.07.20 в 11:54

"Добро утро, Ден" с Красимир Линков

Изкуствоведът и дългогодишен директор на Градската художествена галерия Красимир Линков гостува тази седмица в рубриката „Добро утро, Ден“. Не обича да пие кафе и не е суеверен, но има своите начини за разговор със света, който всеки ден му разкрива нещо от себе си чрез произведенията на изкуството, които галерията пази, за да ги пренесе във..

публикувано на 24.07.20 в 13:44