Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Международно и родно в "Ден след ден" на 8 март

„Когато се появила жената, дяволът рекъл: - Опаааа.....конкуренция!“

Снимка

"Без жените светът наистина спира“ – с този мотив кметицата на Барселона Ада Колау се присъедини към днешната „феминистка стачка“ в Испания, целяща да привлече вниманието към половата дискриминация, домашното насилие и различното заплащане между мъжете и жените.

В Международния ден на жената 8 март поглеждаме към жените през очите на мъжете – анкета с провокиращи въпроси задава на пловдивчани Михаил Миховски.

А мястото на жените в съвременния свят ще потърсим с психолога и психотерапевт Лили Барутчиева.

И още от темите на 8 март:

18 милиона лева са на разположение на пловдивчани за саниране на жилищата им. Усвояването на парите ще зависи от активността на гражданите чрез сдруженията по етажна собственост. Защо е важно да се действа и какво трябва да се направи в следващите две седмици – обяснява кметът Иван Тотев.

Бившият детмаг „Снежанка“ ще се превърне в център за изкуства, а това ще стане след ремонт за един милион и 100 хиляди лева. За плановете на общината за новата Галерия 2019 е репортажът на Живка Танчева.

Свърши ли спокойствието на властта? Скандалите, предизвикани от управляващите, ще доведат ли до повторение на сценария от 2013-та, когато правителството подаде оставка? Не дали, а кога – това ли е вече въпросът? Нестабилността в държавата ще коментираме с политолога Петър Чолаков.

Стомана и алуминий срещу "Харлей Дейвидсън"и "Ливайс" - отваря ли Вашингтон кутията на Пандора, която няма да може да бъде затворена? До какво ще доведе търговската война, която САЩ започват с останалия свят? Равностоен ли е отговорът на Европейския съюз с мита за сок, боровинки, мотори, тениски, уиски ... от Америка? Разговорът ще е с проф. Татяна Хубенова-Делисивкова от Института за икономически изследвания при БАН, тя е и председател на Съюза на икономистите в България.

Снимка






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Добро утро, ден!" с Антония Димитрова

Галеристката Антония  Димитрова е родена в гр.Пловдив. Работи в областта на нетъкания текстил / Fibre Art/ и на абстрактните композиции в различни техники, като през 1991 г. в реална среда осъществява монументалната текстилна пластика „Движение“ в приемната на Президента на Световната федерация по лека атлетика.Има самостоятелни изложби в..

обновено на 26.04.24 в 16:56

"Добро утро, Ден" с хореографа Николай Серафимов

Хореографът Николай Серафимов е пловдивчанин. Създател е на Мюзикхолен театър Пловдив“, който основава и регистрира през 1993 г., работейки с изразните средства на музика, танц и театър. Зодия скорпион, спортен гимнастик и плувец с философски уклон и любопитство към живота.  Оттова до днес танцовата формация продължава да изненадва..

публикувано на 04.03.24 в 10:29

Живко Петров в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден!“ ни гостува Живко Петров - пианист, композитор, музикален продуцент и аранжор, но не само по професия, но и по призвание. Изпипва всеки детайл на своето творчество със смирение, характерно само за истински осъзнатите и отдадените творци. Казва, че най-голямата му награда е признанието на публиката, а с..

обновено на 05.12.23 в 15:15

Инж. Минко Кръстев в "Добро утро, Ден"

За работещите в радио Пловдив името на инж. Минко Кръстев е съизмеримо с легенда – човека, без когото радиото не може. Професионалната му съдба го свързва с радиото в продължение на 45 години, през които целият технологичен процес  на излъчването преминава през него с всички положителни и негативни „екстри“, с които се е налагало да се справя за..

обновено на 14.07.23 в 14:55

Архивистите отбелязват професионалния си празник

Днес, 10 октомври е професионалния празник на архивистите. Държавен архив - Пловдив отбелязват професионалния си празник с представяне на хронология от създаването му, първите сгради, първите приети архивни документи. Като част от честването на 70-годишнина от създаването на пловдивския архив, спомените си ще представят и предишни ръководители директори..

обновено на 19.05.23 в 12:02