Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Ден след ден" на 27 март

Във вторник следобед с актуалните теми и коментари за събитията от последните часове. 

Какви са изводите и  посланията от срещата на върха ЕС – Турция? За поетите ангажименти, за диалога и за ролята на България ще говорим с  Весела Чернева, директор на Европейски съвет за външна политика в София и журналиста Илхан Андай.

Зърнопроизводителите заплашват с блокада на пътищата в страната и столицата. Действията им са в знак на протест срещу проектозакона за горивата, който според тях налага неприложими изисквания и налага тежък финансов и бюрократичен режим на регистриране. Протестът е заплануван за 3 април. В аванс ше питаме Людмил Работов, председател на Съюза на зърнопроизводителите в Пловдив

Кирил Димитров е победителят от конкурса на Община Пловдив „Най-добър млад предприемач“ за 2017 година. Той впечатли журито с бизнес плана си за разработване на електрически безпилотен самолет, който може да лети от 3 до 10 часа, като обследва и наблюдава големи площи. Наш гост след 16 часа.

Ще има и още! 


Още от категорията

"Добро утро, Ден!" с Недялка Петрова

Недялка Петрова успешно съчетава в живота си любопитството породено от историята и археологията, писането на книги и любовта към изкуството. Потопи ни в разказа си за силата на Родопа планина, случайните срещи и ароматите на Пловдив. Сподели, че някъде в себе си носи далечна следа на Захари Зограф, обича да рисува, а фотографията е другата и страст. Това..

публикувано на 03.07.20 в 17:33

"Добро утро, ден!" с проф. Любомир Караджов

"Добро утро, ден!" е с проф. Любомир Караджов . Той е наш колега журналист, сега преподавател по ПР в АМТИИ „ Проф. Асен Диамандиев“ в Пловдив.  В личен план ни довери колко много обича родния Пловдив, рокмузиката и аромата на кафето и това, че мечтае за Южното Черноморие. Научаваме за предизвикателствата пред него в професионален план,..

публикувано на 26.06.20 в 13:22

"Добро утро, Ден!" с Краси Алексиева

Домакин на повече от 500 изложби в Галерия "Възраждане", която я вдъхновява вече 25 години, поетеса с четири стихосбирки, автор на албумите с есета "Пътят на художниците", с мечта този път да има продължение, майка, баба, библиоман, усмивка и енергия, софиянка - попила Пловдив с бохемските му спомени, модерния му ритъм и тихите истории на калдъръмените..

публикувано на 19.06.20 в 11:38

"Добро утро, ден" с Венера Атанасова

В рубриката „Добро утро, Ден“ тази седмица гостува преводачката Венера Атанасова. Тя е родена в  Пловдив и започва професионалния си път с преводи към познатото ни от близкото минало  филмотечно кино „Христо Ботев“, превеждайки  редица игрални филми. Сред тях са „Кеят на мъглите“, „Голямото плюскане“, „Пусикет“, „Метрото“ и над 50 заглавия от..

обновено на 12.06.20 в 10:51

"Добро утро Ден!" със Събка Дякова - Чехович

В рубриката „Добро утро Ден“ гостува психологът Събка Дякова-Чехович .  Разказва ни за магията на своето утро, ритуалите, прекрасните гледки, песента на птиците, грижата за тялото и духа. Научихме какво подслажда живота и , защо обича случайните срещи и как рисуването показва нашата същност. Сподели любимите си места и преживявания,  изпитанията..

публикувано на 03.06.20 в 17:12