Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ден след ден" между бедността и футболното хулиганство

Снимка: БТА / Архив

Около 30 % от българското население или почти всеки трети живее в сериозен риск от бедност, сочат данни от анализа на Евростат за 2017 г. Отнесени към населението на страната, цифрите означават, че около 2,1 милиона българи имат сериозни материални лишения. Все пак европейската статистика отчита подобрение, в сравнение с 2010 г., когато делът на хората в бедност е бил 46 %. Фактите извън статистиката ще коментираме с Ваня Григорова, експерт към КТ „Подкрепа“.

Тази вечер е поредната футболна среща от полуфиналите за Купата на България между отборите на „ЦСКА – София“ и „Левски“. Мачът е точно седмица след тежкия инцидент на националния стадион, когато футболен фен хвърли бомбичка и рани двама полицаи, един от които – тежко.

Нов закон против футболното хулиганство се подготвя с усилени темпове и се очаква да влезе в пленарна зала до 2 месеца. Това съобщи председателят на Парламентарната комисия за младежта и спорта Славчо Атанасов, който е и пловдивски депутат. Темата коментираме с народния представител и с Васко Димитров от Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР), които днес стартираха кампания под мотото „Не на насилието по стадионите“.

Жителите на панагюрското село Попинци са готови на протест, притеснени от инвестиционни намерения на „Асарел Медет“ АД в близост до вододайната зона на селото. По темата говорим с кмета на селото Стоянка Ставрева.

Министерството на здравеопазването публикува проекта за Националната здравна карта за обществено обсъждане. Как Пловдив и областта ще бъдат осигурени със здравни грижи, провери Елена Крушкова.

21-то издание на международния панаир на учебните предприятия „Млад предприемач“ се провежда в Пловдив. За него разказва Живка Танчева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Добро утро, Ден" с хореографа Николай Серафимов

Хореографът Николай Серафимов е пловдивчанин. Създател е на Мюзикхолен театър Пловдив“, който основава и регистрира през 1993 г., работейки с изразните средства на музика, танц и театър. Зодия скорпион, спортен гимнастик и плувец с философски уклон и любопитство към живота.  Оттова до днес танцовата формация продължава да изненадва..

публикувано на 04.03.24 в 10:29

Живко Петров в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден!“ ни гостува Живко Петров - пианист, композитор, музикален продуцент и аранжор, но не само по професия, но и по призвание. Изпипва всеки детайл на своето творчество със смирение, характерно само за истински осъзнатите и отдадените творци. Казва, че най-голямата му награда е признанието на публиката, а с..

обновено на 05.12.23 в 15:15

Инж. Минко Кръстев в "Добро утро, Ден"

За работещите в радио Пловдив името на инж. Минко Кръстев е съизмеримо с легенда – човека, без когото радиото не може. Професионалната му съдба го свързва с радиото в продължение на 45 години, през които целият технологичен процес  на излъчването преминава през него с всички положителни и негативни „екстри“, с които се е налагало да се справя за..

обновено на 14.07.23 в 14:55

Архивистите отбелязват професионалния си празник

Днес, 10 октомври е професионалния празник на архивистите. Държавен архив - Пловдив отбелязват професионалния си празник с представяне на хронология от създаването му, първите сгради, първите приети архивни документи. Като част от честването на 70-годишнина от създаването на пловдивския архив, спомените си ще представят и предишни ръководители директори..

обновено на 19.05.23 в 12:02

"Добро утро, ден" със Славка Щерева

Славка Щерева е учител по руски език и дългогодишен директор на Средно училище „Любен Каравелов“ в Пловдив, известно като „най-добрата школа за народни инстументи и народно пеене“. Убедена е, че да бъдеш учител е мисия и отговорност, с която могат да се справят само добри хора, и че зад всеки успешен директор стои екип от съмишленици,..

обновено на 14.05.23 в 10:08