Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

120 минути „Ден след ден“ и в четвъртък

Започваме след новините в 15 часа и завършваме с усмивка малко преди новините в 17 часа. 

 В  останалото време в  следобедната програма ще чуете:

Откраднаха линейка в Пловдив, намериха я в София, търсят извършителите – историята от първо лице ще ни разкаже директорът на Спешната помощ, чията собственост е медицинския автомобил.

По темата здравеопазване ще говорим за Националната здравна карта и как регулацията ще гарантира качественото лечение на болните с Пенка Георгиева, председател на Пациентски организации „Заедно с теб“

Участниците в изнесеното заседание на Военния комитет на Европейския съюз ще посетят авиобаза Граф Игнатиево. От 14 ч. те ще наблюдават демонстрация на военни способности от българските Военновъздушните сили. Севдалин Палаузов от мястото на събитието ще ни разкаже повече.

Приемането на програмата и гласуването на тазгодишния бюджет на фондация "Пловдив 2019" , което трябваше да мине на днешното заседание на Пловдивския общински съвет, бяха отложени. Причините и мненията на общинските съветници ще чуете в репортажа на Димитър Владимиров.

Как Пловдив ще се превърне Давос на Балканите? Отговор на този въпрос в интервюто  на Антоанета Петричанска с Даниел Смилов, един от организаторите на предстоящия през юни "Икономически форум Пловдив“.

 Ще има и още! 


Още от категорията

"Добро утро, ден!" с Александър Секулов

Писателят и драматург на Драматичен театър-Пловдив Александър Секулов гостува тази седмица в „Добро утро, ден!“. Той е автор на редица книги и пиеси. Има редица отличия, сред които и няколко награди „Пловдив“. Той е един от най-интересните и търсещи български писатели. Автор е на романите „Колекционер на любовни изречения“, „Малката светица..

публикувано на 10.07.20 в 11:11

"Добро утро, Ден!" с Недялка Петрова

Недялка Петрова успешно съчетава в живота си любопитството породено от историята и археологията, писането на книги и любовта към изкуството. Потопи ни в разказа си за силата на Родопа планина, случайните срещи и ароматите на Пловдив. Сподели, че някъде в себе си носи далечна следа на Захари Зограф, обича да рисува, а фотографията е другата и страст. Това..

публикувано на 03.07.20 в 17:33

"Добро утро, ден!" с проф. Любомир Караджов

"Добро утро, ден!" е с проф. Любомир Караджов . Той е наш колега журналист, сега преподавател по ПР в АМТИИ „ Проф. Асен Диамандиев“ в Пловдив.  В личен план ни довери колко много обича родния Пловдив, рокмузиката и аромата на кафето и това, че мечтае за Южното Черноморие. Научаваме за предизвикателствата пред него в професионален план,..

публикувано на 26.06.20 в 13:22

"Добро утро, Ден!" с Краси Алексиева

Домакин на повече от 500 изложби в Галерия "Възраждане", която я вдъхновява вече 25 години, поетеса с четири стихосбирки, автор на албумите с есета "Пътят на художниците", с мечта този път да има продължение, майка, баба, библиоман, усмивка и енергия, софиянка - попила Пловдив с бохемските му спомени, модерния му ритъм и тихите истории на калдъръмените..

публикувано на 19.06.20 в 11:38

"Добро утро, ден" с Венера Атанасова

В рубриката „Добро утро, Ден“ тази седмица гостува преводачката Венера Атанасова. Тя е родена в  Пловдив и започва професионалния си път с преводи към познатото ни от близкото минало  филмотечно кино „Христо Ботев“, превеждайки  редица игрални филми. Сред тях са „Кеят на мъглите“, „Голямото плюскане“, „Пусикет“, „Метрото“ и над 50 заглавия от..

обновено на 12.06.20 в 10:51