Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Вторник като понеделник „Точно днес“

| обновено на 08.05.18 в 08:25

Не, не сме като в „Алиса в страната на чудесата“ , само логично предполагане: вторникът е като понеделник, защото е първи работен ден на тази седмица. За последователите на Алиса остават други опции...

Денят е под знака на светла кауза – светът отбелязва Деня на червения кръст и червения полумесец. За каузата да помагаш и спасяваш – разговор със зам.председателя на пловдивската организация на БЧК доц. д-р Христо Паунов и Димитър Масурски планински спасител и началник на Спасителната служба „Студенец“ база Пампорово.

За форума на тема „Индустрията в Пловдивския регион, базирана на наука, иновации и образование “, който се провежда в Пловдив - интервю с проф. Румен Карканаков координатор на Регионалния  академичен център.

Проектът Обединена Европа.  В огледалото на времето с днешна дата. Победите ? Предизвикателствата ? Въпросите ? Коментар на анализатора Калоян Методиев.

Писателят Емилиян Станев "изчезва" от 11 и 12 клас, заедно с фейлетоните на Алеко Константинов. Все още в режим на обсъждане обявен от МОН с т.н. тематични и други промени в учебната програма по литература. Коментар на Румен Леонидов поет и писател, преводач.

Скулпторът Богомил Живков ще отвори за нас няколко „Сътворения“ , ще ни разкаже за срещите си с Икар и самодивите, и ще ни покани да преминем и през „Божествената комедия“ на Данте.Изложба в галерия „Възраждане“.

Слушайте ни. „Точно днес“. Вторник 8 май.От 6 до 9.30 ч.


Още от категорията

Неделни емоции с „Шейкър“

За едни, днешният ден е празник на виното, за други е празник на любовта. Има и такива, които отбелязват 14 февруари, като двоен празник. Изберете отбора или на чия страна ще застанете и бъдете с нас! Днес говорим за почитането на бившите партньори, като предпоставка за хубави следващи връзки. Десислава Писарова, психолог и арт терапевт е нашият..

обновено на 14.02.21 в 12:52

Георги Тошев в "Добро утро, ден!"

Журналистът и телевизионен продуцент Георги Тошев гостува тази седмица в „Добро утро, ден!“. В началото на кариерата си той е работил в най-големите вестници у нас. Автор е на редица предавания. Сред тях „Другата България“ и „НепознатиТе“, а сега готви нов телевизионен проект „Децата на другата България“. Зад гърба си има редица документални..

публикувано на 25.09.20 в 10:48

Николай Бухалов в "Добро утро, ден!" на Радио Пловдив

Николай Бухалов гостува на "Добро утро, ден!" в седмицата от 14 до 19 септември. Той сподели, че е признателен на неговите треньори, че обича семейството си, и че винаги се връща в Пловдив, защото обича града.  Той призова хората да са толерантни, и да оценяваме хубавото, което е направено. Двукратният олимпийски шампион днес е общински съветник в..

публикувано на 19.09.20 в 07:58

Нина Найденова в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в „Добро утро, ден!“ ни гостува Нина Найденова, директор на Държавна опера-Пловдив. Това се случва в момента, когато се провежда тазгодишното издание на Opera Open – много по-различно от останалите, тъй като се провежда в условия на действащи противоепидемични мерки сещу Covid-19. С Нина Найденова говорим за утрото, за..

публикувано на 31.07.20 в 11:54

"Добро утро, Ден" с Красимир Линков

Изкуствоведът и дългогодишен директор на Градската художествена галерия Красимир Линков гостува тази седмица в рубриката „Добро утро, Ден“. Не обича да пие кафе и не е суеверен, но има своите начини за разговор със света, който всеки ден му разкрива нещо от себе си чрез произведенията на изкуството, които галерията пази, за да ги пренесе във..

публикувано на 24.07.20 в 13:44