Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Точно днес" - Белене, Еверест, митове и легенди

Ще бъде ли даден рестарт на проекта АЕЦ Белене след 37 години бури и затишие? За енергетиката на аргументите и на сметките с горчивия привкус от неканализирани страхове,  непремерени амбиции,  недефинирани зависимости, ирационални  надежди и национални интереси - заместник-председателя на парламентарната енергийна комисия Валентин Николов от ГЕРБ  преди предстоящия дебат в НС.

Ще стане ли приоритетна за държавата, засегната от бедност и корупция специалността „Социални дейности“  и какви са последствията от  факта, че завършващите и работещите в сферата на социалната работа в България са лишени от перспективи за развитие, но – натоварени с изобилие от проблеми? Преди  провеждането на Кръгла маса по темата  в катедра „Социални дейности“  в ПУ „Паисий Хилендарски“ с участието на служители от различни институции и неправителствени организации от Пловдив и Пазарджик, работещи в сферата на социалната политика – доц. д-р Людмила Векова, р-л катедра „Социални дейности“ в ПУ „Паисий Хилендарски“.

Първият българин, участвал в 15 експедиции за 5 години, като 7 от тях са на върхове над 8000 метра, ще представи новите си книги от поредицата „Над 8 000 метра“ „Манаслу“ и „Анапурна, Дхаулагири, Макалу“ в читалище „Алеко Константинов“. За душата на планината, спечелените битки, минутите, в които ти спира дъхът и цената да оцелееш по Пътя – чуйте алпиниста Атанас Скатов.

С велосипед в посока на изток от България около света да запада като екстремно приключение през над 40 държави  на четири континента поема Вилиан Стефанов - пътешественик и авантюрист, но и фотограф и IT специалист. Разговорът ни с него е преди срещата му с пловдивчани от 19 ч. в Планетариума на Регионалния  природонаучен музей.

В минутите за култура след 9.00 ч. –  „Митове и легенди“ в Културен център Трак арт.  Сопраното Диляна Георгиева в интервю на Галя Митева


Още от категорията

Неделни емоции с „Шейкър“

За едни, днешният ден е празник на виното, за други е празник на любовта. Има и такива, които отбелязват 14 февруари, като двоен празник. Изберете отбора или на чия страна ще застанете и бъдете с нас! Днес говорим за почитането на бившите партньори, като предпоставка за хубави следващи връзки. Десислава Писарова, психолог и арт терапевт е нашият..

обновено на 14.02.21 в 12:52

Георги Тошев в "Добро утро, ден!"

Журналистът и телевизионен продуцент Георги Тошев гостува тази седмица в „Добро утро, ден!“. В началото на кариерата си той е работил в най-големите вестници у нас. Автор е на редица предавания. Сред тях „Другата България“ и „НепознатиТе“, а сега готви нов телевизионен проект „Децата на другата България“. Зад гърба си има редица документални..

публикувано на 25.09.20 в 10:48

Николай Бухалов в "Добро утро, ден!" на Радио Пловдив

Николай Бухалов гостува на "Добро утро, ден!" в седмицата от 14 до 19 септември. Той сподели, че е признателен на неговите треньори, че обича семейството си, и че винаги се връща в Пловдив, защото обича града.  Той призова хората да са толерантни, и да оценяваме хубавото, което е направено. Двукратният олимпийски шампион днес е общински съветник в..

публикувано на 19.09.20 в 07:58

Нина Найденова в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в „Добро утро, ден!“ ни гостува Нина Найденова, директор на Държавна опера-Пловдив. Това се случва в момента, когато се провежда тазгодишното издание на Opera Open – много по-различно от останалите, тъй като се провежда в условия на действащи противоепидемични мерки сещу Covid-19. С Нина Найденова говорим за утрото, за..

публикувано на 31.07.20 в 11:54

"Добро утро, Ден" с Красимир Линков

Изкуствоведът и дългогодишен директор на Градската художествена галерия Красимир Линков гостува тази седмица в рубриката „Добро утро, Ден“. Не обича да пие кафе и не е суеверен, но има своите начини за разговор със света, който всеки ден му разкрива нещо от себе си чрез произведенията на изкуството, които галерията пази, за да ги пренесе във..

публикувано на 24.07.20 в 13:44