Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протести и проекти в „Ден след ден“

Снимка: БГНЕС

Протестът на превозвачите, който започна преди час, парализира междуградския транспорт в страната. От бранша недоволстват заради проекта за създаване на Българска транспортна камара, внесен от ГЕРБ. 

Браншовите организации в автобусния транспорт са единни в исканията си за спиране на проектозакона, който според тях е лобистки и дава цялата държавна власт в ръцете на няколко души, които са ключови в този бизнес и имат сериозна политическа подкрепа от управляващите. 

По темата е репортажът на Димитър Владимиров от автогара „Родопи“ в Пловдив. Ще чуем и коментарите на Илиян Филипов, превозвач, и на депутата от ГЕРБ Атанас Ташков, който е член на парламентарната комисия по транспорт.

Община Пловдив ще строи многоетажен паркинг в район „Западен“, където се предвиждат още нов мост над река Марица край Гребния канал. Това обяви днес кметът Иван Тотев, дни преди ОбС да се произнесе по темата във вторник. Репортаж на Емил Костов.

В Асеновград започна спешен ремонт на над 20 детски площадки заради лошото им състояние. Още по темата – от кореспондента ни Емилия Куюмджиева.

Пловдив е домакин на дебат за здравеопазването в Европейския съюз, в който участва и комисарят по здравеопазване и безопасност на храните Витянис Андрюкайтис. Той даде ексклузивно интервю по различни теми, засягащи гражданите на ЕС, пред Антония Попова.

„Горещата“ тема за името на Македония и скандала с отменените срещи на Бойко Борисов с македонския президент Георге Иванов ще коментираме с бившия посланик на България в Македония Александър Йорданов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Добро утро, ден!" с Антония Димитрова

Галеристката Антония  Димитрова е родена в гр.Пловдив. Работи в областта на нетъкания текстил / Fibre Art/ и на абстрактните композиции в различни техники, като през 1991 г. в реална среда осъществява монументалната текстилна пластика „Движение“ в приемната на Президента на Световната федерация по лека атлетика.Има самостоятелни изложби в..

обновено на 26.04.24 в 16:56

"Добро утро, Ден" с хореографа Николай Серафимов

Хореографът Николай Серафимов е пловдивчанин. Създател е на Мюзикхолен театър Пловдив“, който основава и регистрира през 1993 г., работейки с изразните средства на музика, танц и театър. Зодия скорпион, спортен гимнастик и плувец с философски уклон и любопитство към живота.  Оттова до днес танцовата формация продължава да изненадва..

публикувано на 04.03.24 в 10:29

Живко Петров в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден!“ ни гостува Живко Петров - пианист, композитор, музикален продуцент и аранжор, но не само по професия, но и по призвание. Изпипва всеки детайл на своето творчество със смирение, характерно само за истински осъзнатите и отдадените творци. Казва, че най-голямата му награда е признанието на публиката, а с..

обновено на 05.12.23 в 15:15

Инж. Минко Кръстев в "Добро утро, Ден"

За работещите в радио Пловдив името на инж. Минко Кръстев е съизмеримо с легенда – човека, без когото радиото не може. Професионалната му съдба го свързва с радиото в продължение на 45 години, през които целият технологичен процес  на излъчването преминава през него с всички положителни и негативни „екстри“, с които се е налагало да се справя за..

обновено на 14.07.23 в 14:55

Архивистите отбелязват професионалния си празник

Днес, 10 октомври е професионалния празник на архивистите. Държавен архив - Пловдив отбелязват професионалния си празник с представяне на хронология от създаването му, първите сгради, първите приети архивни документи. Като част от честването на 70-годишнина от създаването на пловдивския архив, спомените си ще представят и предишни ръководители директори..

обновено на 19.05.23 в 12:02