Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Точно днес" на 7 септември

След празника и големите думи, след размислите за историята и за големите дати, които  определят  пътя и смисъла да БЪДЕМ  ще се потопим в делничната атмосфера на петъка.

 Ще ви събудим с хубава музика, а до 9.30 ще чуете коментари и анализи по актуланите теми от седмицата.

За новия политически сезон, започнал с министерски оставки и високо напрежение, за трусовете в управляващата коалиция и за политиката на ГЕРБ в идващите месеци и 2019 – годината на избори, ще говорим с  Цветан Цветанов, заместник-председател на ГЕРБ и предедател на парламентарната група в НС.

Защо най-големите браншови организации в сферата на транспорта изпратиха писма до министър-председателя Бойко Борисов, в което  настояват Ивайло Московски да остане на поста министър на транспорта. За предлаганите промени в бранша и мерките, предложени в законодателството за намаляване на пътните произшествия ще питаме Илиан Филипов, собственик на една от големите транспортни фирми у нас.

За 6 поредна година  галерия Резонанс  организира Mеждународния Aрт Фестивал – Горски Резонанс  . Тази година галериста Антония Димитрова подава ръка и на нашата инициатива , в помощ на колегата  Елисавета Дафова .  По време на арт фестивала ще бъдат организирани изложба , концерт и арт базар – всички с благотворителна цел , за да дадем на Ели шанс за пълно излекуване !  С Дарина Иванова ще ви разкажем повече за инициативата.

Ще ви поканим и на два фестивала, които започват днес и продължават  през почивните дни.

Горещи танци, салса и настроение ни обещават организаторите на дните на кубинската култура .

Събитието се организира с подкрепата на Пловдивски културен институт и община Пловдив - Европейска столица на културата - 2019. Подробностите ще научим от Мариана Стракова.

Преди 8 часа  ще разберете и най-любопитното от Фестивал на чушката, домата, традиционните храни и занаяти "Куртово Конаре фест-2018" – Емилия Шушарова, един от организаторите на станалия традиционен празник в община Стамболийски ще е наш събеседник.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Добро утро, ден!" с Антония Димитрова

Галеристката Антония  Димитрова е родена в гр.Пловдив. Работи в областта на нетъкания текстил / Fibre Art/ и на абстрактните композиции в различни техники, като през 1991 г. в реална среда осъществява монументалната текстилна пластика „Движение“ в приемната на Президента на Световната федерация по лека атлетика.Има самостоятелни изложби в..

обновено на 26.04.24 в 16:56

"Добро утро, Ден" с хореографа Николай Серафимов

Хореографът Николай Серафимов е пловдивчанин. Създател е на Мюзикхолен театър Пловдив“, който основава и регистрира през 1993 г., работейки с изразните средства на музика, танц и театър. Зодия скорпион, спортен гимнастик и плувец с философски уклон и любопитство към живота.  Оттова до днес танцовата формация продължава да изненадва..

публикувано на 04.03.24 в 10:29

Живко Петров в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден!“ ни гостува Живко Петров - пианист, композитор, музикален продуцент и аранжор, но не само по професия, но и по призвание. Изпипва всеки детайл на своето творчество със смирение, характерно само за истински осъзнатите и отдадените творци. Казва, че най-голямата му награда е признанието на публиката, а с..

обновено на 05.12.23 в 15:15

Инж. Минко Кръстев в "Добро утро, Ден"

За работещите в радио Пловдив името на инж. Минко Кръстев е съизмеримо с легенда – човека, без когото радиото не може. Професионалната му съдба го свързва с радиото в продължение на 45 години, през които целият технологичен процес  на излъчването преминава през него с всички положителни и негативни „екстри“, с които се е налагало да се справя за..

обновено на 14.07.23 в 14:55

Архивистите отбелязват професионалния си празник

Днес, 10 октомври е професионалния празник на архивистите. Държавен архив - Пловдив отбелязват професионалния си празник с представяне на хронология от създаването му, първите сгради, първите приети архивни документи. Като част от честването на 70-годишнина от създаването на пловдивския архив, спомените си ще представят и предишни ръководители директори..

обновено на 19.05.23 в 12:02