Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Ден след ден" на 25 септември

В първия работен следобед на последната септемврийска седмица  с актуланите теми до 17 часа ще чуете:

Кметът Иван Тотев за важните инфраструктурни проекти на града, за сроковете, за започващите и продължаващите ремонти – репортаж на Веселина Пеева.

Пациентските организации за  предложените промени в здравноосигурителния модел, които утре ще бъдат обсъдени на специален форум, организиран от министър Кирил Ананиев.  Говорят - Пенка Георгиева, председател на сдружението Пациентски организации "Заедно с теб"  и Иван Димитров, председател на Федерация "Български пациентски форум".

Стягат ли се за избори избирателите на ГЕРБ и БСП ? На този въпрос отгвор дава експресно социологическо проучване на "Сова Харис".Според анализаторите  има високо напрежение след поредицата скандали, последвали европредседателството, но няма сериозни промени в баланса на силите, управляващите са все така напред с 4%. Анализът ще е на социолога Васил Тончев.

Може ли на Балканите да живеем заедно и заедно да почитаме общата ни история? За името Северна Македония и предстоящия референдум в западната ни съседка –един разговор с дългогодишния музеен специалист и историк от Института за опазване на културното наследство в Охрид, Джоко Джоршески, сега вече пенсионер и може би най-популярния ескурзовод в древния град.


Още от категорията

Неделни емоции с „Шейкър“

За едни, днешният ден е празник на виното, за други е празник на любовта. Има и такива, които отбелязват 14 февруари, като двоен празник. Изберете отбора или на чия страна ще застанете и бъдете с нас! Днес говорим за почитането на бившите партньори, като предпоставка за хубави следващи връзки. Десислава Писарова, психолог и арт терапевт е нашият..

обновено на 14.02.21 в 12:52

Георги Тошев в "Добро утро, ден!"

Журналистът и телевизионен продуцент Георги Тошев гостува тази седмица в „Добро утро, ден!“. В началото на кариерата си той е работил в най-големите вестници у нас. Автор е на редица предавания. Сред тях „Другата България“ и „НепознатиТе“, а сега готви нов телевизионен проект „Децата на другата България“. Зад гърба си има редица документални..

публикувано на 25.09.20 в 10:48

Николай Бухалов в "Добро утро, ден!" на Радио Пловдив

Николай Бухалов гостува на "Добро утро, ден!" в седмицата от 14 до 19 септември. Той сподели, че е признателен на неговите треньори, че обича семейството си, и че винаги се връща в Пловдив, защото обича града.  Той призова хората да са толерантни, и да оценяваме хубавото, което е направено. Двукратният олимпийски шампион днес е общински съветник в..

публикувано на 19.09.20 в 07:58

Нина Найденова в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в „Добро утро, ден!“ ни гостува Нина Найденова, директор на Държавна опера-Пловдив. Това се случва в момента, когато се провежда тазгодишното издание на Opera Open – много по-различно от останалите, тъй като се провежда в условия на действащи противоепидемични мерки сещу Covid-19. С Нина Найденова говорим за утрото, за..

публикувано на 31.07.20 в 11:54

"Добро утро, Ден" с Красимир Линков

Изкуствоведът и дългогодишен директор на Градската художествена галерия Красимир Линков гостува тази седмица в рубриката „Добро утро, Ден“. Не обича да пие кафе и не е суеверен, но има своите начини за разговор със света, който всеки ден му разкрива нещо от себе си чрез произведенията на изкуството, които галерията пази, за да ги пренесе във..

публикувано на 24.07.20 в 13:44