Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Ден след ден" на 25 септември

В първия работен следобед на последната септемврийска седмица  с актуланите теми до 17 часа ще чуете:

Кметът Иван Тотев за важните инфраструктурни проекти на града, за сроковете, за започващите и продължаващите ремонти – репортаж на Веселина Пеева.

Пациентските организации за  предложените промени в здравноосигурителния модел, които утре ще бъдат обсъдени на специален форум, организиран от министър Кирил Ананиев.  Говорят - Пенка Георгиева, председател на сдружението Пациентски организации "Заедно с теб"  и Иван Димитров, председател на Федерация "Български пациентски форум".

Стягат ли се за избори избирателите на ГЕРБ и БСП ? На този въпрос отгвор дава експресно социологическо проучване на "Сова Харис".Според анализаторите  има високо напрежение след поредицата скандали, последвали европредседателството, но няма сериозни промени в баланса на силите, управляващите са все така напред с 4%. Анализът ще е на социолога Васил Тончев.

Може ли на Балканите да живеем заедно и заедно да почитаме общата ни история? За името Северна Македония и предстоящия референдум в западната ни съседка –един разговор с дългогодишния музеен специалист и историк от Института за опазване на културното наследство в Охрид, Джоко Джоршески, сега вече пенсионер и може би най-популярния ескурзовод в древния град.


Още от категорията

"Добро утро, Ден!" с Росица Касабова

Тази напрегната седмица имаше  своето слънчево утро с гостуването на Росица Касабова. Зад крехката й фигура и по детски широка усмивка стои сериозен бизнес нюх и размах да ръководи винопроизводство, така че наши продукти да покоряват и чужди пазари.  Жена, която след своето изпитание, днес дава уроци по надежда и успех. Намигане към делничното,..

публикувано на 20.03.20 в 18:04

Надя Фурнаджиева в "Добро утро, ден!"

Издателят и преводач Надя Фурнаджиева е гост на предаването "Добро утро, ден!".  Тя сподели, че обича моментите у дома, както и да търси новите предизвикателства пред издателството. Пловдивчанка, която заобичва книгите от дете, и заедно с баща си от малка е споделяла с него - радостта от четенето. Аз имам 99% врагове и 1 % приятели, но точно те са ми..

обновено на 16.03.20 в 09:38

Трима пловдивски карикатуристи в „Алтер его”

Ириен Трендафилов, Цочо Пеев и Нежна Филипова ще гостуват в извънредното издание на „Алтер его”, а то е извънредно, защото по изключение предаването ще се излъчи в неделя и понеделник.  Не пропускайте трите радио-карикатурни изложби, които ще подредим в ефира на Радио Пловдив. „Алтер его” ще звучи в неделя от 6.00 ч. сутринта и в понеделник..

публикувано на 13.03.20 в 10:50

Доктор Милен Врабевски в "Добро утро, ден!"

В „Добро утро, ден!“ тази седмица гостува доктор Милен Врабевски – един от най-успешните иноватори у нас, лекар, предприемач, филантроп, музикален продуцент и композитор, меценат, с множество родолюбиви каузи. Доктор Милен Врабевски е собственик и изпълнителен директор на най-голямата научноизследователска организация в Югоизточна Европа, а..

публикувано на 06.03.20 в 11:40

Васил Самоковлиев в "Добро утро, ден!"

Наричат  преводача Васил Самоковлиев  пане Василе, кирие Василе, Васко Златоуст, и българския Дон Кихот.   „Когато нямам какво повече да раздавам, раздавам себе си.“   Преводач от чешки език, университетски преподавател в Пловдивския университет и екскурзовод с чешки, руски и гръцки, след 22 години в Прага, Васил Самоковлиев се завърна..

публикувано на 28.02.20 в 17:31