Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

През девет планини в десетата - „Точно днес“

...Както сме тръгнали  -  странно групирани и поединично, с вувузели и гръм, вместо арфи и съпричастие,  през просеки, пропасти, планини и  дерета, докъде стигаме ?  Какво  залагаме и какво губим  по пътя и какво откриваме след деветата планина ?

И след убийството на журналистката  Виктория Маринова. Власт, медии, институции и общество – всички се завъртяха в общия казан на битието ни. Отговорните ли кои са  - това е въпросът. Коментар на  журналистката Полина Паунова.

Още от деня:

Пловдив е домакин на първата национална работна среща на представителите на Комплексите за социални услуги в страната. Ще се обсъждат и акцентите в проекта на Закона за социалните услуги. Интервю с Недка Петрова директор на КСУДС – Пловдив.  

Бизнес-университетска асоциация в хранителната индустрия и туризма се учредява в пловдивския Университет за хранителни технологии, в деня, в който УХТ  ччества 65 години от създаването си. Ректорът проф. Кольо Динков в репортаж на Емил Костов.

Поредицата „Великите европейци“ на Пламен Асенов  точно днес отбелязва шестата си година. Срещата е от 18 часа в Първо  студио на Радио Пловдив, апреди това в ефира на „Точно днес“.

В зона Култура : Фестивалът Cinelibri и изложба „Сезони“ на Иваничка Панева  в галерия „Дяков“.

„Точно днес“. 11 октомври четвъртък от 6 до 9.30ч


Още от категорията

Неделни емоции с „Шейкър“

За едни, днешният ден е празник на виното, за други е празник на любовта. Има и такива, които отбелязват 14 февруари, като двоен празник. Изберете отбора или на чия страна ще застанете и бъдете с нас! Днес говорим за почитането на бившите партньори, като предпоставка за хубави следващи връзки. Десислава Писарова, психолог и арт терапевт е нашият..

обновено на 14.02.21 в 12:52

Георги Тошев в "Добро утро, ден!"

Журналистът и телевизионен продуцент Георги Тошев гостува тази седмица в „Добро утро, ден!“. В началото на кариерата си той е работил в най-големите вестници у нас. Автор е на редица предавания. Сред тях „Другата България“ и „НепознатиТе“, а сега готви нов телевизионен проект „Децата на другата България“. Зад гърба си има редица документални..

публикувано на 25.09.20 в 10:48

Николай Бухалов в "Добро утро, ден!" на Радио Пловдив

Николай Бухалов гостува на "Добро утро, ден!" в седмицата от 14 до 19 септември. Той сподели, че е признателен на неговите треньори, че обича семейството си, и че винаги се връща в Пловдив, защото обича града.  Той призова хората да са толерантни, и да оценяваме хубавото, което е направено. Двукратният олимпийски шампион днес е общински съветник в..

публикувано на 19.09.20 в 07:58

Нина Найденова в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в „Добро утро, ден!“ ни гостува Нина Найденова, директор на Държавна опера-Пловдив. Това се случва в момента, когато се провежда тазгодишното издание на Opera Open – много по-различно от останалите, тъй като се провежда в условия на действащи противоепидемични мерки сещу Covid-19. С Нина Найденова говорим за утрото, за..

публикувано на 31.07.20 в 11:54

"Добро утро, Ден" с Красимир Линков

Изкуствоведът и дългогодишен директор на Градската художествена галерия Красимир Линков гостува тази седмица в рубриката „Добро утро, Ден“. Не обича да пие кафе и не е суеверен, но има своите начини за разговор със света, който всеки ден му разкрива нещо от себе си чрез произведенията на изкуството, които галерията пази, за да ги пренесе във..

публикувано на 24.07.20 в 13:44