Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

През девет планини в десетата - „Точно днес“

...Както сме тръгнали  -  странно групирани и поединично, с вувузели и гръм, вместо арфи и съпричастие,  през просеки, пропасти, планини и  дерета, докъде стигаме ?  Какво  залагаме и какво губим  по пътя и какво откриваме след деветата планина ?

И след убийството на журналистката  Виктория Маринова. Власт, медии, институции и общество – всички се завъртяха в общия казан на битието ни. Отговорните ли кои са  - това е въпросът. Коментар на  журналистката Полина Паунова.

Още от деня:

Пловдив е домакин на първата национална работна среща на представителите на Комплексите за социални услуги в страната. Ще се обсъждат и акцентите в проекта на Закона за социалните услуги. Интервю с Недка Петрова директор на КСУДС – Пловдив.  

Бизнес-университетска асоциация в хранителната индустрия и туризма се учредява в пловдивския Университет за хранителни технологии, в деня, в който УХТ  ччества 65 години от създаването си. Ректорът проф. Кольо Динков в репортаж на Емил Костов.

Поредицата „Великите европейци“ на Пламен Асенов  точно днес отбелязва шестата си година. Срещата е от 18 часа в Първо  студио на Радио Пловдив, апреди това в ефира на „Точно днес“.

В зона Култура : Фестивалът Cinelibri и изложба „Сезони“ на Иваничка Панева  в галерия „Дяков“.

„Точно днес“. 11 октомври четвъртък от 6 до 9.30ч


Още от категорията

"Добро утро, Ден!" с Росица Касабова

Тази напрегната седмица имаше  своето слънчево утро с гостуването на Росица Касабова. Зад крехката й фигура и по детски широка усмивка стои сериозен бизнес нюх и размах да ръководи винопроизводство, така че наши продукти да покоряват и чужди пазари.  Жена, която след своето изпитание, днес дава уроци по надежда и успех. Намигане към делничното,..

публикувано на 20.03.20 в 18:04

Надя Фурнаджиева в "Добро утро, ден!"

Издателят и преводач Надя Фурнаджиева е гост на предаването "Добро утро, ден!".  Тя сподели, че обича моментите у дома, както и да търси новите предизвикателства пред издателството. Пловдивчанка, която заобичва книгите от дете, и заедно с баща си от малка е споделяла с него - радостта от четенето. Аз имам 99% врагове и 1 % приятели, но точно те са ми..

обновено на 16.03.20 в 09:38

Трима пловдивски карикатуристи в „Алтер его”

Ириен Трендафилов, Цочо Пеев и Нежна Филипова ще гостуват в извънредното издание на „Алтер его”, а то е извънредно, защото по изключение предаването ще се излъчи в неделя и понеделник.  Не пропускайте трите радио-карикатурни изложби, които ще подредим в ефира на Радио Пловдив. „Алтер его” ще звучи в неделя от 6.00 ч. сутринта и в понеделник..

публикувано на 13.03.20 в 10:50

Доктор Милен Врабевски в "Добро утро, ден!"

В „Добро утро, ден!“ тази седмица гостува доктор Милен Врабевски – един от най-успешните иноватори у нас, лекар, предприемач, филантроп, музикален продуцент и композитор, меценат, с множество родолюбиви каузи. Доктор Милен Врабевски е собственик и изпълнителен директор на най-голямата научноизследователска организация в Югоизточна Европа, а..

публикувано на 06.03.20 в 11:40

Васил Самоковлиев в "Добро утро, ден!"

Наричат  преводача Васил Самоковлиев  пане Василе, кирие Василе, Васко Златоуст, и българския Дон Кихот.   „Когато нямам какво повече да раздавам, раздавам себе си.“   Преводач от чешки език, университетски преподавател в Пловдивския университет и екскурзовод с чешки, руски и гръцки, след 22 години в Прага, Васил Самоковлиев се завърна..

публикувано на 28.02.20 в 17:31