Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Различните посоки в "Ден след ден"

На историческа среща в Евксиноград лидерите на България, Сърбия, Румъния и Гърция заедно с премиера на Израел обсъждат бъдещи връзки в политиката и икономиката. Какво се договориха 5-мата, ще „четем между редовете“ с бившия дипломат Димитър Гърдев.

Агенция „Барометър България“ публикува ново социологическо проучване, според което скандалите в коалицията на Патриотите и атаките на опозицията само затвърждават позицията на управляващите. Защо, коментира политологът Николай Николов от агенцията.

На прага на зимата какви социални услуги за бездомните хора предлага община Пловдив, ще питаме ресорния зам.-кмет Георги Титюков.

Социалната тема продължаваме с материала на кореспондента ни в Асеновград Емилия Куюмджиева за благотворителна инициатива в подкрепа на болно дете.

За новите инвестиции в община Куклен ще говорим с кмета Мария Белчева

За предстоящата „Киномания“ е репортажът на Стоян Терзиев, а Михаил Миховски разказва за уникалната инициатива в 20 къщи в Швеция да се пее българска фолклорна музика. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Добро утро, Ден" с хореографа Николай Серафимов

Хореографът Николай Серафимов е пловдивчанин. Създател е на Мюзикхолен театър Пловдив“, който основава и регистрира през 1993 г., работейки с изразните средства на музика, танц и театър. Зодия скорпион, спортен гимнастик и плувец с философски уклон и любопитство към живота.  Оттова до днес танцовата формация продължава да изненадва..

публикувано на 04.03.24 в 10:29

Живко Петров в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден!“ ни гостува Живко Петров - пианист, композитор, музикален продуцент и аранжор, но не само по професия, но и по призвание. Изпипва всеки детайл на своето творчество със смирение, характерно само за истински осъзнатите и отдадените творци. Казва, че най-голямата му награда е признанието на публиката, а с..

обновено на 05.12.23 в 15:15

Инж. Минко Кръстев в "Добро утро, Ден"

За работещите в радио Пловдив името на инж. Минко Кръстев е съизмеримо с легенда – човека, без когото радиото не може. Професионалната му съдба го свързва с радиото в продължение на 45 години, през които целият технологичен процес  на излъчването преминава през него с всички положителни и негативни „екстри“, с които се е налагало да се справя за..

обновено на 14.07.23 в 14:55

Архивистите отбелязват професионалния си празник

Днес, 10 октомври е професионалния празник на архивистите. Държавен архив - Пловдив отбелязват професионалния си празник с представяне на хронология от създаването му, първите сгради, първите приети архивни документи. Като част от честването на 70-годишнина от създаването на пловдивския архив, спомените си ще представят и предишни ръководители директори..

обновено на 19.05.23 в 12:02

"Добро утро, ден" със Славка Щерева

Славка Щерева е учител по руски език и дългогодишен директор на Средно училище „Любен Каравелов“ в Пловдив, известно като „най-добрата школа за народни инстументи и народно пеене“. Убедена е, че да бъдеш учител е мисия и отговорност, с която могат да се справят само добри хора, и че зад всеки успешен директор стои екип от съмишленици,..

обновено на 14.05.23 в 10:08