Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Точно днес" - между хаоса и хармонията

Протести, коалиционни турболенции, оставки, политически совалки, маневри в пилотажа на  властта. Накъде оттук нататък? И докога така?

Въпросите се задават на всякакви нива с очакване от управлението да отговори смислено защо реформите не се случват и какъв симптом за състоянието на държавата са уличният гняв, обидените политици, шестващата бедност и перманентните очаквания за промяна. Чуйте анализите на политолога Румяна Коларова и на писателя Румен Леонидов.

Експозицията „По шевиците ще ги познаете“ събира в залите на Регионален ентографски музей -  Пловдив богати колекции с везбени украси  с регионални етнографски характеристики от четири музея в страната. На вълните на програма „Точно днес“ ще ги представи от името на Етнографски музей – Шумен, организатор на експозицията, Ирина Витлянова.

Ще ви поканим и на изложба в галерия „Резонанс“ заедно с галериста Антония Димитрова. Тя представя 28 артисти от 23 държави – участници в третия етап на проекта „100 гледни точки към Пловдив“ в рамките на инициативата „Пловдив – европейска столица на културата - 2019 г. 


Още от категорията

Неделни емоции с „Шейкър“

За едни, днешният ден е празник на виното, за други е празник на любовта. Има и такива, които отбелязват 14 февруари, като двоен празник. Изберете отбора или на чия страна ще застанете и бъдете с нас! Днес говорим за почитането на бившите партньори, като предпоставка за хубави следващи връзки. Десислава Писарова, психолог и арт терапевт е нашият..

обновено на 14.02.21 в 12:52

Георги Тошев в "Добро утро, ден!"

Журналистът и телевизионен продуцент Георги Тошев гостува тази седмица в „Добро утро, ден!“. В началото на кариерата си той е работил в най-големите вестници у нас. Автор е на редица предавания. Сред тях „Другата България“ и „НепознатиТе“, а сега готви нов телевизионен проект „Децата на другата България“. Зад гърба си има редица документални..

публикувано на 25.09.20 в 10:48

Николай Бухалов в "Добро утро, ден!" на Радио Пловдив

Николай Бухалов гостува на "Добро утро, ден!" в седмицата от 14 до 19 септември. Той сподели, че е признателен на неговите треньори, че обича семейството си, и че винаги се връща в Пловдив, защото обича града.  Той призова хората да са толерантни, и да оценяваме хубавото, което е направено. Двукратният олимпийски шампион днес е общински съветник в..

публикувано на 19.09.20 в 07:58

Нина Найденова в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в „Добро утро, ден!“ ни гостува Нина Найденова, директор на Държавна опера-Пловдив. Това се случва в момента, когато се провежда тазгодишното издание на Opera Open – много по-различно от останалите, тъй като се провежда в условия на действащи противоепидемични мерки сещу Covid-19. С Нина Найденова говорим за утрото, за..

публикувано на 31.07.20 в 11:54

"Добро утро, Ден" с Красимир Линков

Изкуствоведът и дългогодишен директор на Градската художествена галерия Красимир Линков гостува тази седмица в рубриката „Добро утро, Ден“. Не обича да пие кафе и не е суеверен, но има своите начини за разговор със света, който всеки ден му разкрива нещо от себе си чрез произведенията на изкуството, които галерията пази, за да ги пренесе във..

публикувано на 24.07.20 в 13:44