Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

„Точно днес“ – факти и събития от Европейската столица на културата

Снимка: PlovdivTime

Девет дни до откриващия уикенд на Пловдив – Европейска столица на културата. Трепетното вълнение и усилена подготовка са на финалната права. В програма „Точно днес“ допълваме още един щрих от събитията, които започват още на 11 януари. А какво ще се случва в Стария град– това ще питаме Йордан Илиев, директор на Общински институт „Старинен Пловдив“.

В утрото на 3 януари оговорим още за:

Новите механизми, които ще определят план-приема в професионалните и непрофилираните гимназии. Преди първата среща с директорите от Пловдивска област – разговор с Иванка Киркова, началник на Регионален инспекторат на образованието в Пловдив.

Фиксираме внимание и върху новите моменти в доболничната помощ, които  са в сила с анекса към Национален рамков договор-2018 година. А какви са те – това ще научим от доктор Георги Цигаровски, заместник-председател на Лекарския съюз в Пловдив.

Правим и прогноза за политическата 2019 година – заедно с Любомир Стефанов, политолог и преподавател в Нов български университет.

Дежурният синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология Марияна Попова пък ще ни каже с колко се понижават температурите и очаква ли ни изключително студен месец.


Още от категорията

Неделни емоции с „Шейкър“

За едни, днешният ден е празник на виното, за други е празник на любовта. Има и такива, които отбелязват 14 февруари, като двоен празник. Изберете отбора или на чия страна ще застанете и бъдете с нас! Днес говорим за почитането на бившите партньори, като предпоставка за хубави следващи връзки. Десислава Писарова, психолог и арт терапевт е нашият..

обновено на 14.02.21 в 12:52

Георги Тошев в "Добро утро, ден!"

Журналистът и телевизионен продуцент Георги Тошев гостува тази седмица в „Добро утро, ден!“. В началото на кариерата си той е работил в най-големите вестници у нас. Автор е на редица предавания. Сред тях „Другата България“ и „НепознатиТе“, а сега готви нов телевизионен проект „Децата на другата България“. Зад гърба си има редица документални..

публикувано на 25.09.20 в 10:48

Николай Бухалов в "Добро утро, ден!" на Радио Пловдив

Николай Бухалов гостува на "Добро утро, ден!" в седмицата от 14 до 19 септември. Той сподели, че е признателен на неговите треньори, че обича семейството си, и че винаги се връща в Пловдив, защото обича града.  Той призова хората да са толерантни, и да оценяваме хубавото, което е направено. Двукратният олимпийски шампион днес е общински съветник в..

публикувано на 19.09.20 в 07:58

Нина Найденова в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в „Добро утро, ден!“ ни гостува Нина Найденова, директор на Държавна опера-Пловдив. Това се случва в момента, когато се провежда тазгодишното издание на Opera Open – много по-различно от останалите, тъй като се провежда в условия на действащи противоепидемични мерки сещу Covid-19. С Нина Найденова говорим за утрото, за..

публикувано на 31.07.20 в 11:54

"Добро утро, Ден" с Красимир Линков

Изкуствоведът и дългогодишен директор на Градската художествена галерия Красимир Линков гостува тази седмица в рубриката „Добро утро, Ден“. Не обича да пие кафе и не е суеверен, но има своите начини за разговор със света, който всеки ден му разкрива нещо от себе си чрез произведенията на изкуството, които галерията пази, за да ги пренесе във..

публикувано на 24.07.20 в 13:44