Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Концертна зала ще е най-голямата в Пловдив


Избраната фирма има опит в изграждането на зали за култура. Очаквам нещата да се развият в бърз темп, защото много време беше загубено. Това каза директорът на Пловдивската опера Нина Найденова по повод спечелената обществена поръчка за проектиране на Концертна зала Пловдив от Архитектурна агенция "Братя Кадинови". Ако заданието се следва стриктно, залата ще бъде в обемите и функционалността си, подчерта Найденова.

Номер едно като изискване за нея е акустиката. От гледна точка на публика в заданието местата за публика са увеличени със 100, но с две функции – и като голяма зала, и с преграждане като камерна зала с 300 места в нея. 

Очакването ни е да е модерна мултифункционална зала със 800-850 места, в която да могат да се изнасят и други продукции. Така ще е най-голямата зала със седящи места в Пловдив. 

Проектът трябва да се изготви за 40 дни, след което предстоят процедури за избор на изпълнител, които  ще са в ход поне още половин година и то в случай, че няма обжалвания. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Пясъчник" пресъхва, умира риба. Има ли риск и за поливния сезон?

Язовир „Пясъчник“ драстично намалява обема си, поради което рибата в него измира и това може да доведе до екологична катастрофа, алармират от Риболовното сдружение „Олимпик 2002“.   При капацитет от над 200 кубически метра, в язовирасега има едва 14 кубичиски метра вода. В писмо до министъра на екологията и до пловдиските поделения на..

публикувано на 22.07.24 в 11:25

Президентът е объркан за връчването на третия мандат

"След толкова много поредни избори може да се спори, дали има преформатиране на политическата система. Основните полюси остават същите и динамиката на системата се определя около отношенията на тези полюси в рамките на политическата ситуация.  От друга страна, си спомнете как изглеждаше пейзажът след протестите от 2020 г., когато имаше поява на нови..

публикувано на 22.07.24 в 10:50

Тежко е да гледаш как изчезват хиляди декари гори

Доброволното формирование в община Хисаря набира нови доброволци. Това обяви в социалната мрежа ръководителят на формированието Владимир Топалов. Търсят се петима души, които да попълнят състава на доброволческата структура, която по документи трябва да наброява 20 души, но на практика ентусиастите в нея са само 13.  Доброволците могат да..

обновено на 22.07.24 в 10:42
Иво Желев

Наесен отиваме на седми поред избори

Политическите въпросителни на лятото обсъждаме в програма "Точно днес" със социолога от ЕСТАТ Иво Желев. Той  прогнозира и възможностите за изпълнение на третия мандат и дали новите избори са неизбежни. По думите му вече е ясно, че в този парламент не може да се произведе нищо работещо.  "Нито има възможности за мнозинство, нито обща воля, нито..

публикувано на 19.07.24 в 10:28

Два екипа от Аварийно спасяване-Пловдив са на терен и днес

Пожарите наситиха новините, хората изгубиха домовете си, държавата ще даде по 1578 лева на пострадалите семейства. Говорим с доброволците, които са на терен при юли.  Включване в програма "Точно днес" на Георги Влайков  от Аварийно спасяване - Пловдив от мястото на пожара в Карловски регион.  Той подчерта, че остават на терена на вече..

обновено на 19.07.24 в 10:05