Светъл Великден с „Шейкър“

| обновено на 27.04.19 в 17:09

„Сутринта на Великден, с новото утро, се раждат живота, любовта и надеждата.“

Великденските празници, са изпълнени с древни народни вярвания и традиции. Ще си говорим за великденските, обредни, хлябове в Родопите. Таня Марева, директор на Регионален исторически музей „Стою Шишков“ Смолян, разказва. Родопа планина е специално място. Не случайно, Николай Хайтов я нарича планина с душа.

Ще изследваме астромитологично Възкресението и свещеното число 12. Насреща е Милена Вълканова, астролог и астропсихолог, по метода на Хубер.

Ще си говорим за символиката на Великден с фолклориста Лилия Старева. Очаквайте и астробюлетина за месец май, със Стефи Недевска.

И правете като италианците „Dolce far niente“, италианският израз, описващ сладкото удоволствие от безделието. Днес ни се полага.

А, Великден е единственото време, в което можеш да сложиш всички яйца в една кошница :)

Заедно сме, след новините в 7 сутринта. 


Още от категорията

Журналистът Евгений Тодоров в "Добро утро, ден!"

Известният  пловдивски журналист Евгений Тодоров е гост на "Добро утро, ден!". Той разказа какво определя деня му и как започва всяко утро програмата на телевизията, която той създаде преди 23 години.  С Евгений Тодоров разговаря Живка Танчева. В предаването те говорят и за първото работно място на Евгений Тодоров - Радио Пловдив, и как..

публикувано на 06.12.19 в 10:00

В "Срещите" разговор за йога - философия или духовна практика

Тази събота „Срещите” ви предлагат един разговор с Лана Петкова за  йога, според някои учение, философия, изкуство. Според други - духовна практика, която обаче ни учи на среща със самите нас. Е ли възможна тази среща?

обновено на 23.11.19 в 08:58

"Добро утро, Ден" с изследователя и разказвач на истории Димитър Райчев - Мимо

Тази седмица в рубриката „Добро утро, Ден“ ни гостува Димитър Райчев -  Мимо, изследовател, автор на книги и албуми за историята на Пловдив, носител на почетното звание „Следовник на народните будители“. Ако разгърнете луксозните издания „Филипопол“, „Пловдивски справочник“, „Пловдив завинаги“ или „Пловдивски алманах“ ще се потопите в атмосферата на..

публикувано на 22.11.19 в 13:04

"Добро утро, Ден!" с австралийския тенор Марк Фаулър

В „Добро утро, Ден!“ гостува австралийският тенор Марк Фаулър. Той идва в България преди 13 години. От 6 години  е солист на Пловдивската опера.  Идва  у нас  след среща  с Райна Кабаиванска и Благовеста. Марк Фаулър  е завършил Оперното студио към Мелбърнския университет и магистратура в НБУ. Има международни и национални награди. Първата му..

обновено на 15.11.19 в 12:27

"Добро утро, Ден" с основателя на Пловдивски автотмобилен клуб "Ретро" Дончо Дончев

Председателят на Пловдивския автомобилен клуб „Ретро“ инж. Дончо Дончев е роден в Старосел, но от дълги години живее в град Пловдив, на който е подарил сърцето си.  Разностранните му интереси го свързват с много хора: почитатели на ретроавтомобили, военни и летци, писатели, поети, граждани. Инженер по образование и пътешественик по дух,  писател..

публикувано на 08.11.19 в 16:46