Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Изборите стават интересни, очакваме асата и валетата

В коментар на новината за оттеглянето на Иван Тотев от кметската надпревара журналистът от сайта "Под тепето" Иво Дернев обяви, че в нея липсва изненада.

В последните няколко месеца усилено се говореше, че ГЕРБ ще заложат на друга карта, а не на Иван Тотев. Факт е вътрешно -партийното напрежение около сегашния кмет, което датира още от миналите местни избори. 

Не е тайна, че Тотев не е “човекът на Бойко”. Ще видим от тук насетне с какво ще излезе ГЕРБ. 

Според Дернев Бойко Борисов е предпазлив за местните избори в Пловдив. Ако той беше убеден, че неговият фаворит е Здравко Димитров, той можеше да направи рокада между двамата още на предишните избори. Във всички случаи значение за номинациите ще имат и предложенията на организацията. Не вярвам, че политик с неговия опит би посмял да разбие една силна местна структура, каквато е тази в Пловдив.

ГЕРБ са фаворит за вота, въпросът е с кого, каза още иво Дернев. Според него те рябва да заложат на разпознаваемо  лице, смята журналистът. 

Ато то не е подходящо и не се припознае от избирателите на партията и нейните симпатизанти - то предстоят интересни избори и още по- интересен балотаж. Важно е кои ще бъдат асата, валетата и поповете в тази игра.Още от категорията

Ако "Родопи" и "Марица" са част от Пловдив, винетки няма да има

Община Пловдив не е страна в спора за винетките, защото градът е от табела до табела, коментира пред Радио Пловдив кметът Здравко Димитров .  Общините до Пловдив, за да дойдат в града, преминават републикански пътища. Адресатът на тяхното искане е Областното пътно управление, освен това стана ясно, че винетките за Ягодово и Катуница няма да..

обновено на 22.02.20 в 06:53

12 милиона младежи в Европа ще трупат знания и опит по "Еразъм+"

Българският еврокомисар по иновации, научни изследвания, цифровизация и образоване Мария Габриел посети Професионалната гимназия по електротехника и електроника в Пловдив. С учениците тя дискутира  възможностите, които дава програмата "Еразъм +" и начините за включване в нея. По време на срещата възпитаниците на училището представиха свои..

обновено на 22.02.20 в 06:53
Отличничката на випуск 2019 Анастасия Стефанова, отдясно с бакалавърска шапка

86 сестри и акушерки се дипломираха в МУ - Пловдив

Тържествената промоция на завършилите студентите от три специалности - медицински сестри, акушерки и здравни грижи на Медицинския университет - Пловдив се проведе днес. На церемонията присъства ректорът проф.д-р Мариана Мурджева. Деканът на факултета по обществено здраве проф. д-р Мария Семерджиева каза, че това са специалности, които са..

обновено на 22.02.20 в 06:52

Скандалът, свързващ Борисов с пране на пари, е европейски

Днес в Народното събрание квестори се намесиха, за да предотвратят напрежение между депутати. БСП поиска оставката на премиера и правителството, заради манипулация на данни за икономическия ръст на икономиката. От Испания научихме, че премиерът Борисов пере пари.  Скандалите следват един след  друг, а политологът проф. Евгений Дайнов коментира:..

публикувано на 21.02.20 в 17:14

Президентът мобилизира ГЕРБ и не налива вода на БСП

Ясна политическа битка “на кръв“, която подготвя битката на предстоящите догодина избори – такава е характеристиката на сблъсъка президент- премиер според социолога Мира Радева. Прекият избор на Румен Радев му дава невероятна сила и авторитет и посланието, което излъчва от изявлението за свалянето на доверието към кабинета показва..

публикувано на 21.02.20 в 10:48