Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Ще вземаме решенията си с категорично мнозинство

Разполагам с извлечение от 100% от протоколите, което означава, че печеля с 52%. С благодарност се обръщам към моите съграждани, които ме подкрепиха, заяви д-р Емил Кабаиванов, новият стар кмет на Община Карлово. 

  Направихме над 50 срещи със 7-8 000 граждани. Срещу нас имаше клеветническа кампания и това може би ни помогна да спечелим.  С клевети не се печели кампания, а с конструктивни решения.

Д-р Кабаиванов подчерта, че ще започне работа най-напред  по европейските проекти, които вече са спечелени от администрацията, за подмяна на водопроводи. Имаме спортни площадки – достатъчно, имаме и зеленина. Но този мандат трябва да засилим поддръжката на вече създаденото. Да има повече видеонаблюдение в града, ще работим и върху инфраструктурата.

Заедно с ВиК Пловдив имаме спечелен проект за подмяна на водопроводите на 6-7 улици. Имаме и още планове.

За структурата на ОбС Карлово д-р Кабаиванов подчерта, че двете групи общински съветници, които са го издигнали – на  Местната коалиция за обединение на  община Карлово и ПП ГЕРБ, ще имат не по-малко от 20 съветници в 33-членния местен парламент  и ще търси да привлече за подкрепа и други групи, защото решенията  там не се вземат с аритметично мнозинство, а с категорично мнозинство.

И този мандат нашите съветници ще обединяват конструктивно колегите си, за да бъдат взети най-добрите решения в интерес на община Карлово. 


Още от категорията

Доц. Красимира Кръстанова в "Добро утро, ден!"

Доц. д-р Красимира Кръстанова – преподавател в ПУ „Паисий Хилендарски“, културен антрополог и дългогодишен декан на Философско-историческия факултет,  гостува в рубриката „Добро утро, Ден“. Тя е уверена, че знанието винаги може да ни помогне да действаме по-разумно, ако познаваме както хората, така и отношенията между тях, тъй като  всяко..

обновено на 18.06.21 в 19:03

Идва първата гореща вълна за това лято, пазете здравето си

Въпреки почти ежедневните валежи през последните дни, прогнозите сочат, че от сряда следващата седмица и у нас се очаква горещо време. Още от понеделник тeмпeрaтуритe щe запoчнaт дa ce пoвишават, a oт cрядa щe ca твърдo нaд 30 грaдуca пo Цeлзий. Горещото време става опасно когато се задържи няколко дни, предупреждава  Зорница Спасова , главен..

публикувано на 18.06.21 в 15:57

Търсим помощта на кабинета за пътя до Чудните мостове

250 000 лева за необходими за възстановяването на разрушения път до „Чудните мостове “ – съобщи в интервю за Радио Пловдив кметът на община Чепеларе Боран Хаджиев . Пороят от последното денонощие разруши 7-километрова пътна отсечка и поради наводняването на участъка оттам може да се преминава само с високопроходими..

публикувано на 18.06.21 в 15:55

Хората в Брестовица не вярват в данните на РЗИ за водата

От гражданското сдружение "Живот за Брестовица" изразиха съмнение в данните на РЗИ Пловдив за количествата манган в питейната вода на селото. Припомняме, че вчера в интервю за Радио Пловдив доктор Цвета Иванова, директор на дирекция „Обществено здраве“ в РЗИ-Пловдив, съобщи, че от 24 февруари тази година досега във всички проби от водата в село..

обновено на 18.06.21 в 15:41

"Рестартирай Европа" -"сбогом" на пластмасовите прибори от 3 юли

На 3 юли тази година в страните от ЕС, включително и в България, влиза в сила директива 904, ограничаваща използването на определени пласмасови продукти. Пластмасовите  чинии и прибори за хранене, бъркалки, клечки за уши, стиропорените съдове за храна  остават в миналото. Опазването на околната среда през последното десетилетие се превърна във..

обновено на 18.06.21 в 12:49