"Вход свободен" - Изкуството като терапия

| обновено на 14.11.19 в 09:36

Европейския ден на Музикотерапията ще бъде отбелязан в страната ни за шести път. Ден по-рано ни гостуват музикотерапевтите Елена Кумчева, Радка Георгиева и Яница Чуканска. В разговора очаквайте подробности за  отбелязването на  професионалния  празник и как развитието на  музикотерапията в Пловдив и България. От събеседниците ни е и поканата за събитието „Как да „ударим барабана“ в училище“.

„В аванс“ разглеждаме изкуството като вградено средство за справяне с трудности.

“Следродилната депресия е нещо, за което е добре да се говори - в подходяща среда, когато човек е готов за това, понякога дори разпознаването носи облекчение на усещането за празнота и вина, което могат да изпитват родителите на новороденото.

Единствените неща, които вдигаха тежките облаци над мен и желанието ми да се хвърля от някъде или да избягам, бяха пеенето и разговорите с мама, и аз инстинктивно се бях вкопчила за тях.”Това са думи на Вяра Иванова, която ще ви представим като преподавател по пеене, солфеж, по английски, но и като родител на малко дете. Тези откровено споделени редове са част от описанието на идеята и причината за появата на  групата „Пеещите майки (и татковци) на Пловдив, чийто създател е Вяра. Днес  ще ви разкажем и за изпитанията, пред които е изправена почти всяка млада майка, сблъсквайки се със своите, и очакванията на обществото, в новата роля на родител.

„Предразсъдъци и следразсъдъци“ и днес ще бъде крайпътния камък, на който ще поседнем, за да помислим върху случващото се...

Започваме след новините в 12.


Още от категорията

Строителство, мода и високи технологии „Точно днес“

Пловдив се нареди на първо място в страната по строителство на нови сгради. През третото тримесечие на 2019 г. е започнало изграждането на 200 жилищни и 67 други сгради. За качеството и цената на новото строителство, за зелените площи и паркингите говорим с Пламен Иванов, председател на Пловдивска строителна камара. Журналистът от в. „Труд“..

публикувано на 10.12.19 в 16:40

Строителство и разрушаване "Ден след ден"

Идеята да се прави общински многоетажен паркинг на мястото на бившата приемна на ТЕЛК на улица „4 януари“ в Пловдив не се приема радушно от ръководствата на съседните училища. Затова на среща при кмета Здравко Димитров бе решено проектът да се преработи, така че да не отнема от двора на Хуманитарната гимназия. В агенция „Пътна инфраструктура“..

публикувано на 10.12.19 в 14:33

Коледа носи в "Звукът на киното" "Наистина любов"

Страхотна музика, страхотно коледно настроение и незабравима емоция предстои тази събота в "Звукът на киното". Ще ви предложим саундтрака от прекрасния коледен филм на Ричард Къртис "Наистина любов"/ "Love Actually" . Действието се развива в днешен Лондон пет седмици преди Коледа и проследява серия вълнуващи и забавни истории с много романтични..

обновено на 10.12.19 в 13:55

Изложба и благотворителен базар във "Вход свободен"

Защо според учените мъжете се шегуват по-добре от жените? Ще стартираме днешното предаване с отговор на този въпрос.  Ще обърнем внимание и на грешките, които допускаме рано сутрин.  На 11-ти декември в Пловдив ще се състои работилница на доброто. Повече за нея ще научим от разговора ни с Емил Тотев.  В минутите след 13.00 часа Десислава Самуилова..

обновено на 10.12.19 в 11:06

Форум по психология във „Вход свободен“

Започваме седмицата, празнично. Отбелязваме деня на Св. Анна. Днес говорим за Форум „Психология за всеки“. Събитието е с вход свободен, на 10-ти декември, от 17 часа в Дом на културата „Борис Христов“. Коментираме темата с Теодора Пампулова, детски психолог и автор на психологическа литература за терапия на деца. Очаквайте и рубриката..

обновено на 10.12.19 в 09:24