Осъденият за подкуп професор от УХТ обжалва присъдата си

| обновено на 14.11.19 в 08:47

Осъдените за вземане на подкуп от студенти от УХТ  проф. Николай Банков и соченият за негов съучастник Димитър Димитров обжалват присъдите си пред Апелативния съд в Пловдив. 

Двамата получиха условни присъди, като за проф. Банков наказанието е 2 г. и три хиляди лева глоба,  а за помагача му – година и половина и глоба от две хиляди лева. 

Според схемата, преподавателят е получил  по 300 лв. от двама студенти (общо 600 лв.) за да ги изпита формално, давайки им готово решени задачи и положителни изпитни оценки. 

Освен това, Николай Банков е  лишен от право да заема държавна или обществена преподавателска длъжност за срок от три години  след влизане на присъдата в сила. 

Припомням, че другият професор от УХТ Симеон Василев, който също бе обвинен за искан подкуп от студенти, беше оправдан на първа инстанция. 


Още от категорията

И неделята започна с катастрофи по пловдивските улици

Продължават катастрофите през уикенда в Пловдив.  В ранните часове след полунощ БМВ с висока скорост се е блъснало в разделителната мантинела на входа на Пловдив, идвайки от  Асеновград. От силния удар колата е смачкана, а мантинелата – разкъсана. Инцидентът е станал около 3,30 ч.  В болница е настанен 29-годишният шофьор. Проверката е показала, че..

обновено на 15.12.19 в 12:52

Влаковете с нов график от днес

От днес  влиза в сила новият График за движение на влаковете.   С въвеждането му се увеличава броя на пътническите композиции по някои направления, както и ще бъдат значително подобрени връзките на влаковете в някои от основните възелни гари, като времето за изчакване в гарите е значително намалено, уверяват от БДЖ.   Бързият влак „Чайка”..

публикувано на 15.12.19 в 08:09

Крадливо трио е арестувано във Велинград

Полицията във Велинград арестува група младежи, извършили серия кражби и грабежи. Издирването им започнало в края на ноември след сигнали за кражби от офиси, автосервизи и автоморги в курортния град. Последните им нападения са от началото на декември, когато 63- годишна жена от Батак е нападната при влизане в колата си от двама мъже.  Единият издърпал..

обновено на 14.12.19 в 13:10

Затвориха ВЕЦ "Въча-1", който изпуска мазните води в реката

Изтичането на отработени води на ВЕЦ „Въча -1“ е причината за мазните петна, открити в реката в Кричим вчера.  Това е показала проверката на експерти от Басейнова дирекция, РИОСВ и областната администрация Пловдив.  При повторния оглед днес е установено, че съоръженията му отново изпускат масло в реката. Това е причината дейността на ВЕЦ-..

публикувано на 14.12.19 в 12:08

Още две жертви на катастрофи край Пловдив

Двама души загинаха при две тежки катастрофи през изминалата нощ в пловдивско. Първата е станала на пътя Съединение-Цалапица малко след полунощ. Пежо излиза от Съединение и при ляв завой се удря в мантинелата.  Колата е паднала в напоителен канал като на място загива момиче на 21 години. Втората катастрофа е станала тази сутрин в 6,30 ч. на пътя..

обновено на 14.12.19 в 10:33