Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Let It Be прозвуча по "Хоризонт" в подкрепа на Радио Пловдив

| обновено на 18.01.20 в 08:40

Колеги от БНР – София подкрепиха протеста на Радио Пловдив срещу недостатъчното финансиране на програмата и полученото в края на миналата година най- ниско в системата ДМС. В предаването „Преди всички“ бе прочетено второто отворено писмо на екипа на Радио Пловдив, в което се обяснява защо след един месец е възобновено публикуването на актуална информация и интервюта на сайта радиото. 

В интервю за „Хоризонт“ Неда Велкова разказа, че представители на ръководството на Радио Пловдив и на протестиращите са имали среща с и.д. генералния директор и УС на БНР във вторник /14. 01. 2020г/, но ангажименти не са били поети, тъй като няма титуляр на поста. 

Проблемите са трупани през годините и до момента екипът на Радио Пловдив няма отговори на въпросите как се финансира БНР като цяло и отделните му национални и регионални програми. Оказа се, че тази година сме работили повече, но допълнителното материално стимулиране, което получихме, беше най-мизерното в системата на БНР и то при изпълнен рекламен план. 

По време на разговорите бяхме призовани да възобновим публикациите на сайта и Общото събрание на радиото се съобрази с това, защото на практика ние няма с кого да преговаряме. От избора на новия генерален директор, концепция и визия за развитието му на БНР, националните и регионални програми ще зависят и бъдещите ни действия. Факт е, че получихме отговори на първото ни отворено писмо и декларацията, която го придружаваше от част от кандидатите за генерален директор, които обещават да разгледат нашия случай. 

Как ще продължат преговорите с новия директор зависи от него, но смятаме, че това трябва да е една от първите му задачи. А от резултатите на преговорите ще зависи какво решение за бъдещи действия ще вземе Общото събрание на Радио Пловдив.


Още от категорията

Сега е важна солидарността, а равносметките - след кризата

Две трети от хората България смятат, че въведените ограничителни мерки са достатъчни, показва изследване на социологическата агенция „Галъп интернешънъл“.  15 на сто от запитаните са определили мерките като „вече непоносими“. Като обезпокоителни социолозите от „Галъп“ отчитат отговорите, свързани с икономическото състояние на хората...

публикувано на 01.04.20 в 17:18

Все още сме далеч от нов дълг от 10 милиарда лева

Както стана ясно, заради изследванията за коронавирус, които трябва да бъдат направени на депутатите, утрешното пленарно заседание на Народното събрание, на което трябваше да се гледа актуализацията на бюджета, се отменя. Днес не се проведе и заседанието на бюджетната комисия, което също трябваше да обсъди темата. По този повод депутатът от левицата..

публикувано на 01.04.20 в 15:58

Новият блок на Инфекциозна клиника е готов да посрещне болни с Covid- 19

Напълно готов е специален блок към Инфекциозна клиника на УМБАЛ „Свети Георги“, който е обособен изцяло за лечение на пациенти с Covid-19. Това заяви в интервю за Радио Пловдив професор Карен Джамбазов, директор на УМБАЛ „Свети Георги“. В него са разкрити 36 легла за болни с леки и средно тежки форми на болестта. Шест от леглата са оборудвани..

публикувано на 01.04.20 в 15:10

Сега е моментът да се извадят спестените 50 милиарда лева

В България и в целия свят днес – на 1-ви април, нямаме повод за шега. На пандемията не се вижда краят и пикът предстои. Нещата са много, много черни, заяви  икономистът и бивш финансов министър Муравей Радев. . Той подчерта, че актуализация на бюджета е задължително да бъде направена. Крайно време е, защото вече се правят разходи,..

публикувано на 01.04.20 в 11:08

Бюджетът на НЗОК също трябва да се актуализира

Насроченото за днес в парламентарната бюджетна комисия обсъждане на актуализацията на държавния бюджет се отлага за неопределено време, след като късно снощи председателят на Народното събрание съобщи за първи болен депутат . Основната тема на държавата е здравето на хората, и след кризата, заяви в ефира на Радио Пловдив Георги..

публикувано на 01.04.20 в 10:49

Свързани новини

Отворено писмо от екипа на Радио Пловдив

Скъпи наши слушатели и читатели, както сте забелязали, интернет страницата  на Радио Пловдив не обновява съдържанието си от 19.12. 2019 година. Отлаганите дълго време финансови въпроси и натрупаните от това проблеми доведоха до вземането на тежкото за нас решение да спрем публикациите. През 2019- та радиото не получи допълнително финансиране за..

обновено на 16.01.20 в 14:20