Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Делян Пеевски "спасява" гората на Црънча със 700 000 лв. дарение

Кметът на община Пазарджик Тодор Попов представи пред медиите официално писмо от фирма "Интръст", чийто едноличен собственик е Делян Пеевски, в което се се казва, че фирмата е готова да дари 700 000 лева на общината, като в замяна на това общинският съвет отмени свое решение за продажба на 370 дка гора в землището на с. Црънча.

От продажбата общината очакваше приход за бюджета от около 700 000 лв.

В писмото на депутата, избран от Пазарджик, изрично е посочено половината от сумата да бъде използвана за създаването на парк в селото, носещ името на Св. Георги Победоносец, а останалите средства да се изразходват за издръжка и развитие на волейболен клуб "Хебър"- Пазарджик. 

Сумата ще бъде преведена по сметките на Общината в деня, следващ евентуалната отмяна на решението на общинския съвет.

"В тези трудни времена единението и солидарността са основополагащи за обществото", се казва в писмото. В него се посочва още, че с. Црънча не трябва да се превръща в заложник на финансовите проблеми на община Пазарджик.

В отговор кметът Тодор Попов заяви, че ще бъде насрочено извънредно заседание на общинския съвет, на което решението за продажбата да бъде отменено.

Припомням, че на Гергьовден жители на селото прекъснаха военни демонстрации, протестирайки за запазване на гората.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Румен Радев в Пловдив: Да изпълним заветите, нихилизмът не е изход

С тържествена заря-проверка на площад "Съединение" в Пловдив приключиха честванията за 139 години от Съединението на Източна Румелия и Княжество България.  Съединението е най-вдъхновяващият епизод на българската политическа дързост, каза в словото си  предиздентът  Румен Радев .   Днес отдаваме дължимото на това поколение от светли личности, които..

публикувано на 06.09.24 в 21:20

Стотици наблюдаваха възстановката на Съединението на площад "Римски стадион"

Стотици хора се събраха на Римския стадион в Пловдив,  за да гледат във възстановката на събитията от 6 септември 1885 година.  В нея участваха десетки пресдставители на   комитет „Родолюбие“, калоферската дружина „Бачо Никола“, сдружение за антични и средновековни реконструкции „Сила" и гайдарски ансамбъл „Еподай".  Командвани от майор Николаев,..

публикувано на 06.09.24 в 20:39
ЦИК

ЦИК назначи районните избирателни комисии в Пловдив

Със свои решения от днес Централната избирателна комисия назначи Районните избирателни комисии за изборите за народни представители в 16-ти и 17-ти изборни райони - Пловдив и Пловдивски.  Заради липсата на съгласие по отношение на съставите на двете комисии при проведените консултации при областния управител ЦИК назначва двете РИК - за града и за..

публикувано на 06.09.24 в 17:41

Пловдив чества тържествено Съединението и празника на града

С тържествена програма, концерти и възстановка на историческите събития Пловдив празнува 139 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия и своя празник. Честванията започнаха още сутринта в катедралния храм „Света Богородица“ с тържествен молебен, отслужен от Пловдивският митрополит Николай.   Полоожени бяха венци и..

обновено на 06.09.24 в 15:13

Митрополит Николай: Пловдив винаги е давал на България

С тържествен молебен в катедралния храм "Успение на Света Богородица" и поднасянето н а венци и цветя пред паметника на Гаврил Кръстевич в Стария град започнаха  тържествените чествания за 139 години от Съединението в Пловдив.  В словото си и пред официалните лица, общественици и граждани в храма - Пловдивския митроплит Николай отбеляза, че..

обновено на 06.09.24 в 14:22