Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шокът с цената на тока ще се преодолява постепенно

"Почти двойно е средното увеличение на сметките за ток на бизнеса през септември спрямо август, а октомврийските сметки сигурно ще са трикратно по-високи от августовските", каза за Радио Пловдив енергийният експерт Антон Иванов.

"За съжаление няма мерки, които да ни разграничат от Общия европейски пазар, където цените на електроенергията от 2 месеца се повишават и все още остават на прекалено високи нива". Така Иванов коментира мерките за защита на бизнеса и гражданите, обсъждани от правителството, работодателските организации и сидикатите.

 Според него служебното правителство ще подготви мерки, които да отговарят на ограничените възможности, които има то. А тези мерки, според Антон Иванов, трябва да бъдат адаптирани максимално бързо, след като заработи новоизбраният парламент.

 "Този процес за преодоляване на ценовия шок ще трябва да се управлява постепенно, по хода на решаване на политическата криза", каза още той..

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

ГЕРБ- СДС, ДПС и ИТН избраха Рая Назарян за председател на НС

С гласовете на ГЕРБ-СДС, ДПС и ИТН- 131 гласа “за” Рая Назарян бе избрана за председател на 50-о Народно събрание= Изборът на Назарян бе успешен от третия опит заради подкрепата на ИТН. По-рано групата съобщи, че ще подкрепи всички кандидатури за председател на Народното събрание, но няма да подкрепи мандат на ГЕРБ или ДПС. „На първо място бих..

публикувано на 20.06.24 в 11:38

263 отличници изпраща Английската гимназия в Пловдив

Изпращаме отличен випуск. Традициите в Английската гимназия не се променят вече 61 години, заяви за програма "Точно днес" директорът на училището   Николай Радев,  което е първо по успех на държавните зрелостни изпити. "Днес ще изпратя 263 отличници.  За мен всички те са страхотни ученици. Ако искате точна бройка - 182 са с отличните..

публикувано на 20.06.24 в 10:57
Страхил Делийски

Политическите сили в НС нямат изгода от нови избори

„Политическата логика е България да има редовен кабинет след изборите. Не съм сигурен доколко българският политически процес, е подчинен на политическа логика. Затова ние можем да предполагаме, но политическият елит и партийните лидери са тези, които разполагат. Мисля, че няма сред парламентарно представените партии такива, които да предпочитат..

публикувано на 20.06.24 в 10:05

Намираме златната среда в местния парламент на Пловдив

Още като встъпвах в длъжност, колкото и изненадващо да беше за мен и колегите ми, аз казах, че ще бъда един обединител на всички политически сили - няма червени, няма сини, няма ляво, няма дясно. Мисля, че за тези няколко месеца от началото на мандата успяхме да постигнем едно добро ниво на диалог между общинските съветници от различните политически..

публикувано на 20.06.24 в 08:52

Не може родният език да се изучава през телефона

В интервю за Радио Пловдив учителката по литература Таня Караиванова анализира материята на изпита по НВО за 7-и клас и прави оценка на образователната система у нас. „ За първа година, и на мен ми прави впечатление, преразказът е с близка тематика до тяхната – за приятелството, за отговорността към приятелството... Няма много..

публикувано на 19.06.24 в 16:57