Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Екобус" - Пловдив е първа стъпка, но не достатъчно смела

| обновено на 02.11.21 в 17:03
Йордан Иванов, общински съветник Пловдив
Снимка: www.yordanivanov.com

Не мога да скрия задоволството си, че след 4-годишен натиск от наша страна властта се пречупи и реши да създаде общинско предприятие, за да може да се реформира градския транспорт и да се повиши качеството на услугата, и то единствено с евросредства. Настоявам за това от много време, критикувахме кмета и е добре, че се взе такова решение, заяви в интервю за следобедната програма на Радио Пловдив Ден след ден общинския съветник от "Демократична България" Йордан Иванов

Според него обаче идеята не е достатъчно смела, защото е необходим ефективен план за прехвърляне на действащи линии. 

Никой не каза нищо за това, че през следващите 10 години община Пловдив , чрез своето новосформирано търговско дружество, ще започне да изпълнява курсове по действащи линии, а всеки един пловдивчанин знае колко ниско е качеството на услугата, коментира Йорданов. 

Сега ни казват, че ще направят търговско дружество, но ще създадат две нови линии, вместо да представят 10-годишен поетапен план какво се случава след приключване на действащите договори. Добре е процесът да се катализира и от трибуната ни на опозиция, ние искаме този процес да бъде по-смел, по-енергичен и по-бърз, каза още съветникът. 

Общината осъзнава като грешка липсата на общинското търговско дружество, което навремето е било приватизирано, но трябват гаранции, че новото дружество няма да стане смесено и да бъде превзето от близки до властта хора, допълни Иванов. 

Цялото интервю с него можете да чуете в приакчения звуков файл. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Иво Желев

Наесен отиваме на седми поред избори

Политическите въпросителни на лятото обсъждаме в програма "Точно днес" със социолога от ЕСТАТ Иво Желев. Той  прогнозира и възможностите за изпълнение на третия мандат и дали новите избори са неизбежни. По думите му вече е ясно, че в този парламент не може да се произведе нищо работещо.  "Нито има възможности за мнозинство, нито обща воля, нито..

публикувано на 19.07.24 в 10:28

Два екипа от Аварийно спасяване-Пловдив са на терен и днес

Пожарите наситиха новините, хората изгубиха домовете си, държавата ще даде по 1578 лева на пострадалите семейства. Говорим с доброволците, които са на терен при юли.  Включване в програма "Точно днес" на Георги Влайков  от Аварийно спасяване - Пловдив от мястото на пожара в Карловски регион.  Той подчерта, че остават на терена на вече..

обновено на 19.07.24 в 10:05

Само за 24 ч. събраха 20 000 лв. за екипировка на доброволците

В програма "Точно днес" на Радио Пловдив говорим с Манол Пейков, народен представител от ПП-ДБ за поредната му акция, за дарения с код екипировка за доброволците За по малко от 24 часа успяхме да съберем 20 000 лева и днес ще закупим първите необходими атрибути за борба с огъня, каза за Радио Пловдив Манол Пейков. „Говорих с Георги Влайков от..

обновено на 19.07.24 в 10:05

100% е изпълнен приемът в МУ - Пловдив, след второ класиране

След второ класиране на 100% Медицински университет - Пловдив изпълни държавния план-приeм. По традиция най-голям интерес има към специалностите "Медицина", "Дентална медицина" и "Фармация". Там се полага и изпит-тест по биология и химия. В програма "Точно днес" говорим със заместник-ректора проф. д-р  Веселина Горанова , с коментар на КСК 2024...

публикувано на 19.07.24 в 09:45

Карлово чества 187 години от рождението на Апостола

С тържествена Света литургия на 18 юли в храм „Св. Николай” започна отбелязването на 187 години от рождението на Васил Левски и Празник на град Карлово. Кметът на общината д-р Емил Кабаиванов, официални гости и граждани положиха цветя и се поклониха пред гроба на Гина Кунчева - майката на Апостола. На площад „Васил Левски“ д-р..

публикувано на 18.07.24 в 13:33

Свързани новини

Учредяват "Екобус" - Пловдив, но се търсят над 21 млн.лв за еко автобуси

Община Пловдив представи проект за създаване на общински транспортен оператор „Екобус“-Пловдив. Той ще обслужва две  линии, които ще обхващат максимална част от учебните заведения и университетите. На първо време те ще бъдат обслужвани от 20 екологични електрически автобуса. Целта е да се подобри качеството на обществения транспорт в..

публикувано на 02.11.21 в 12:03