Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Началото на преговорите с ПП е обнадеждаващо

Не смятам, че групата на БСП в преговорите за съставяне на правителство ще бъде бойкотирана. Това каза в Пловдив заместник-председателят на партията Кристиян Вигенин. 

Той очаква Националният съвет на БСП в събота да даде мандат на преговорната група, въпреки обявената оставка на председателката Корнелия Нинова и напрежението в партията. 

По думите му, в следващите дни предстои от левицата да вземат решение по преговорната рамка за политиките, които БСП ще отстоява в тези преговори. "В края на тези преговори, когато видим резултата, Националният съвет отново ще се събере и ще реши дали на база на постигнатото БСП може да се включи в следващото управление. На този етап началото е обнадеждаващо", коментира Вигенин. 

Той отказа да посочи министерства, за които от левицата биха предложили кандидати, но добави, че социалното министерство е ведомството в изпълнителната власт, което ангажирано с изпълнението на приоритетни за партията политики.

 Кристиян Вигенин, който бе водач на листата кандидат-депутати и  в Пловдив, потвърди, че е избрал да бъде народен представител от Ямбол, от където също се кандидатира. Уверявам пловдивчани обаче, че аз оставам и вашият народен представител, каза още Вигенин.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Идеята в Иран е да се сплотят подкрепящите режима

За ситуацията в Близкия изток след смъртта на иранския президент Ибраим  Раиси и издадената заповед за ареста на лидерите на Израел и Хамас – интервю с професор Владимир Чуков. Арабистът подчерта, че всякакви хипотези бяха лансирани след смъртта на иранския президент Ибраим Раиси. „Много, много въпроси бяха зададени в социалните..

публикувано на 21.05.24 в 16:57

Жители на Хвойна се оплакват от шумов терор

Жители на село Хвойна изпратиха петиция до Общинския съвет в Чепеларе и до областния управител на Смолян , в която настояват да се промени Наредба № 1 за опазване на обществения ред, в частта й за нерегламентирания шум. Документът е подписан от 70 живущи в селото, където постоянно живеят около 320 души. Те се оплакват от непрестанен силен..

обновено на 21.05.24 в 14:52

Остаряването е въпрос и на ценностна система

Най-мащабното изследване на български език за последните 20 години по темата за остаряването ще бъде представено днес. Това е книгата на психиатъра д-р Владимир Симов "Остаряването. Психологични, психиатрични и нервнокогнитивни  аспекти", която разглежда промените в поведението с възрастта, някои специфични характерологични изменения, деликатни..

публикувано на 21.05.24 в 10:50

Декарбонизацията е най- голямото предизвикателство пред света

Възможна ли е промишленост c нулеви нетни емисии и ĸaĸ дa бъдe пocтигнaтa? Това е въпросът в подкаста "Европа: Ново поколение" на тема "Отрасли с нулеви емисии и биотехнологии", отправен към експерти в областта на енергетиката и бизнеса. Те обръщат внимание, че преходът на индустрията към нулеви емисии е свързан с радикални промени в производството,..

публикувано на 21.05.24 в 10:23

Кампания събира средства за операция на 22-годишния Георги

Зов за благотворителност в подкрепа на 22-годишния Георги Маринов, претърпял тежка катастрофа край Хисаря, в резултат на което момчето е парализирано от гърдите надолу. Благотворителната кампания за събиране на средства за операция, която стартира миналия месец, продължава, а сред основните организатори на дарителската инициатива под надслов..

публикувано на 21.05.24 в 10:10