Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

"Точно днес" мирише на бензин и избори

С правителство в оставка парламентът трескаво прелиства и отмята предложенията в актуализацията на бюджета, бързайки да изпревари края на това НС. А той е все по -видим, смятат анализаторите. Трескав график наложи и президентът, който едва получил оставката на кабинета "Петков", насрочи консултации за нов в същия ден. "Продължававе промята" и  от БСП решиха да не отидат, оправдавайки се с гласуването на бюджетните промени?! По мнението на политолога Слави Василев напълно неадекватно, неразумно и непродуктивно, следвайки палитическото си его. Анализът му чуйте в предаването.

Докъде ще стигнат цените на горивата, кое ги тегли  нагоре, докога? Какво е обяснението на търговците - говорим с Георги Паничарски, търговец на горива на едро и член на УС на Асоциация на Българските Търговци, Производители, Вносители и Превозвачи на Горива.

Ковид 19 напомня за себе си и експертите предупреждават за лятна вълна. Какво се наблюдава в подножието й как се движи ваксинирането в областта, въобще има ли движение е темата ни разговор с д-р Милена Панайотова от РЗИ - Пловдив.

Цветната  и артистична физиономия на деня ще видим в два акцента "Точно днес". 

Говорим с директора а РЕМ доц. Ангел Янков преди откриването на Седмицата на традиционните занаяти и 

с Ваня Трингова  - куратор на изложбата "Утвърдени творци от ХХ век до днес“, която се открива в Галерия "2019".

В "Добро утро, ден" продължава интервюто на Яница Марова с Вера Вулджева за неизчерпаемата й енергия в благотворителността.

Още от категорията

Маневри с различен хоризонт "Точно днес"

Лятната ваканция преполови, но и след августовската жега температурите ще остат високи в септемврийската предизборна надпревара.  Загряването всъщност не е прекъсвало с активността на служебния кабинет и смените по върховетена държавните дружества, с напрежението на въпроса колко ще струва газа, който все още не е додоговорен и с построените на старта на..

публикувано на 18.08.22 в 15:56

Таня Георгиева в "Добро утро, ден!"

Дългогодишният директор на БЧК-Пловдив Таня Георгиева гостува тази седмица в „Добро утро, ден!“. Преди дни тя получи най-високото отличие на червенокръстката организация - „Златен медал на БЧК”, което се връчва изключително рядко. Казва, че тази награда не е само за нея, а за целия екип на БЧК-Пловдив, който всеотдайно поема предизвикателствата..

обновено на 18.08.22 в 14:06

"Вход свободен" в сърцето на лятото

Започна да нагрява и сякаш лятото се събуди от кроткия си унес,  решено да покаже какво може откъм температури. Младите се оплакват , че е много горещо, а по старите пловдивчани се подхилкват под мустак с вечната мантра "Горещо ли? Навремето какви жеги имаше!". Пловдив лениво се е протегнал между тепетата, ревниво прегърнал Марица и събира слънчева..

публикувано на 18.08.22 в 10:00

„Точно днес“- по оста Скопие–София, и още...

17 август  – изтече срокът за регистрация на партиите и коалициите в ЦИК, а ние тръгваме по следите на предстоящите предсрочни избори. Търсим отговор на въпроса дали избирателите ще предпочетат отново промяната пред сигурността. Ще анализираме и на какъв профил депутати ще заложат партиите този път ... и каква кампания ще водят, както и..

публикувано на 17.08.22 в 15:37

Изкуство и нумерология във „Вход свободен“

Днес говорим за безплатния уебинар „Как да успяваме повече и повече?“, с лектор Мария Иванова - нумеролог. Датата е 28-ми август. Ще отидем и до село Лилково. Тази събота, в читалище „Родопска искра 2020“, ще се състои работилничката “Нишка по нишка“. Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”. Водещ на..

обновено на 17.08.22 в 09:34